Hammill tror på finale

Adam Hammill er en av profilene på årets juniorlag. Nå tror han de røde kan danke ut Southampton i kveldens semifinale, og nå finalen i FA Youth Cup for første gang på ti år.

Stjerneskuddet Adam Hammill gleder seg til kveldens semifinale i juniorcupen mot Southampton. De røde tar som kjent med seg en 2-1 ledelse til sydkysten, og Hammill sier til liverpoolfc.tv at han har stor tro på at dette vil gå veien.

- Vi reiser til Southampton for å vinne kampen i kveld. Vi kommer ikke til å legge oss bakpå og satse på uavgjort, selv om vi vet at det vil være nok til at vi går til finalen. Steve Heighway stoler på oss, og vi skal klare brasene. Han har fortalt oss at vi skal gå på banen og gjøre vårt beste i 90 minutter. Forhåpentligvis kan vi gjøre han, klubben og oss selv stolte, uttaler stortalentet.

- Vi spilte bra i den første kampen, og var uheldige som ikke fikk flere mål på våre kontringer. I andre omgang gjorde Southampton livet surt for oss, og da de gjorde mål ble vi satt under ekstra press. Men vi forsvarte oss bra, og jeg syntes vi fortjente å vinne kampen.

- Southampton har to gode spisser som vi må se opp for i kveld. Men vi er klare for utfordringen, legger han til foran det han beskriver som den største kampen i sin karriere så langt.

- Vi kan ikke la denne sjansen til å nå en cupfinale gå fra oss. Vi ville elske å vinne turneringen. Det kan bli høydepunktet i mange av spillernes karrierer. Jeg vil gjøre alt som står i min makt for å vinne og hente en medalje, slår han fast.

Hammill peker på det faktum at spillere som Godwin Antwi, Jack Hobbs og Miki Roque har styrket U18-laget i cupkampene som en av årsakene til at Liverpool har nådd så langt i juniorcupen. Selv har han bidratt med å score fra midtsirkelen i kampen mot Carlisle.

Hammill kom til Liverpool som sjuåring, og har vært i klubben i ti år nå. Han ble flyttet opp til Melwood for en måneds tid siden. Den tekniske og dribleglade unggutten har alltid vært ”rød”, og så sin første Liverpool-kamp sammen med faren på The Kop da han var 5 år gammel.

Hammill er en anvendelig spiller som har blitt brukt mest på midtbanens venstreside denne sesongen. Men han kan også spille sentralt og på høyresiden av midtbanen, samt lengst fremme på banen. Selv mener han at hans beste posisjon er som tilbaketrukket spiss.