Har aldri feilet i kvalifiseringen

Liverpool har statistikken på sin side før kveldens returoppgjør mot Maccabi Haifa. Klubben har aldri feilet i en Champions League-kvalifisering. Trio krysser fingrene for avansement.

Liverpool går til verket mot Maccabi Haifa vel vitende om at de aldri har røket ut i kvalifiseringen til Champions League før. De tar med seg en ettmålsledelse til Kiev, men israelerne fikk som kjent med seg et viktig bortemål fra Anfield. De røde har dermed ikke råd til å slippe inn mål så lenge de selv ikke scorer.

Steven Gerrard mangler to scoringer for å tangere Ian Rush sin scoringsrekord for Liverpool i den gjeveste av europacupene. De røde mangler også bare to mål på å bokføre 150 bortescoringer i Europa.

Liverpool har spilt europacup i Kiev en gang tidligere. I oktober 2001 slo de Dynamo Kiev 2-1 i gruppespillet i Champions League, i det som var den første kampen etter at Gerard Houllier ble alvorlig syk med hjertetrøbbel. Bare Steven Gerrard, Jerzy Dudek, Jamie Carragher, Sami Hyypiä og John Arne Riise er fortsatt i klubben av de som var involvert den gangen.

I løpet av de siste 19 kampene i europacupene har Liverpool holdt nullen hele 11 ganger, og de har bare tapt en av de ti siste bortekampene – mot Benfica i februar.

Motstander Maccabi Haifa røk ut i 2.kvalifisernede runde til Champions League i fjor, da svenske Malmö ble for sterke og vant 5-4 sammenlagt.

Kuyt og Bellamy håper på gruppespill
Liverpool-spissene Dirk Kuyt og Craig Bellamy håper naturlig nok på avansement på bekostning av israelerne. Kuyt ble handlet inn etter at troppen til kvalifiseringskampene var nominert, og er således ikke med til Kiev. Men nederlenderen vil bli inkludert i troppen til et eventuelt gruppespill.

- Jeg håper og ber til høyere makter om at det blir seier mot Haifa. Jeg har aldri spilt i Champions League før, og det var en av grunnene til at jeg kom til Liverpool. Det er et av målene jeg ønsker å oppnå så raskt som mulig. Det er viktig for karrieren min å spille på høyeste nivå, og jeg vet at jeg trenger store kamper for å forbedre meg, uttaler Kuyt til Press Association.

Fra sitt nye hjem på Merseyside skal han følge kampen via TV-skjermen, og nederlenderen krysser fingrene for at Liverpool blir å finne i hatten når gruppespillet i Champions League trekkes i Monaco senere denne uken.

Liverpools andre nyinnkjøpte spiss, Craig Bellamy, er på plass i Kiev, hvor han ønsker å legge bitre minner fra Champions League-kvalifisering med Newcastle bak seg.

- UEFA-cupen er på langt nær så interessant å delta i. Vi må bare slå dette Haifa-laget og gå videre til gruppespillet. Vi visste før den første kampen at vi møtte en vanskelig motstander, og det viste seg å stemme. Jeg håper denne andre kampen blir annerledes. Haifa må komme ut og angripe oss mer nå, ettersom vi har ett mål å gå på. På Anfield kunne de bare legge seg bakpå og forsvare seg, og det gjorde det vanskelig for oss å finne rom å spille i. De spilte med alle bak ballen hele tiden, og det var veldig frustrerende for oss. Nå må de prøve å score mot oss, og det burde gi oss de åpningene vi trenger, sier han.

- Vi må score i kveld
Liverpool-målvakt Jose Reina mener det er viktig å gjøre et bortemål i Kiev i kveld. Han tror det kan bli utslagsgivende for å gå videre til gruppespillet i Champions League.

- Maccabi viste på Anfield at de besitter hurtighet. De er farlige i angrep og organiserte i forsvar. Det blir et vanskelig returoppgjør for oss, sier keeperen til liverpoolfc.tv.

- Det var ingen god start for oss når vi slapp inn ett mål mot Haifa hjemme. Vi vet alle hvor viktige bortemål er i europacupene. Vi hadde ballen mye i den første kampen, men det betyr ingenting. I fotball er det målene som teller, og nøkkelen for oss ligger i å score et tidlig mål i kveld. Rafael Benitez har beskrevet denne kampen som sesongens viktigste, og det er jeg enig i.

- Vi må gå videre til gruppespillet i Champions League – så enkelt er det. Så lenge vi oppnår det, kan vi se frem til mange kamper som blir enda viktigere.

Owens ser fremover
Liverpool U18 åpnet sesongen med et hjemmetap mot Chelsea. Det ønsker ikke trener John Owens å dvele så lenge ved. Nå ser han fremover mot nye oppgaver, og ny kamp mot Crystal Palace i helgen. Denne bortekampen spilles for øvrig i Beckenham i Kent kommende lørdag klokken 12.

- I den kampen må vi score mål. Vi var ikke på hugget i den første kampen, og angrepsspillet er noe vi må jobbe med fremover. Vi gjorde en grei kamp mot Chelsea sett under ett, men foran mål var vi tamme. Vi må begynne og finne veien til nettmaskene, ellers vil vi slite, sier han til Liverpool Daily Post.

- Vi møtte et meget sterkt Chelsea-lag, hvor flere av spillerne hadde reservelagserfaring. Det syntes også i spillet deres. De fortjente seieren. Vi hadde våre egne gode perioder, men vi klarte ikke å gjøre mål.

Utenom Jay Spearings store sjanse helt på tampen av kampen, klarte Liverpool faktisk bare å teste gjestenes målvakt, Rhys Taylor, ved et par anledninger, og dette var relativt utfarlige skudd fra distanse.