Heighway roser juniorene

Sjefen på Liverpools ungdomsakademi, Steve Heighway, er storfornøyd etter at klubbens juniorlag utklasset Carlisle med 6-0 og er klare for semifinalen i den nasjonale cupen.

Liverpools ungdomsakademi har måttet tåle kritikk de siste årene for ikke å ha produsert nye talenter i kjølvannet av Owen, Carragher, Gerrard & Co, og resultatene i cup og liga har også vært deprimerende.  Det er imidlertid tydelig at de helrøde denne sesongen ønsker å vise seg fra i den nasjonale juniorcupen, hvor man ved siden av representanter for ”the dream team” også har benyttet unggutter som Rafael Benitez har hentet direkte til førstelagstroppen på Melwood.  ”The dream team” er en gruppe spillere som har dominert sine årsklasser, og som nå stort sett er 17 år gamle.  Direktør på ungdomsakademiet, Steve Heighway, har aldri lagt skjul på at dette er et kull man har store forhåpninger til.

I gårsdagens kvartfinale mot Carlisle vist juniorene mye fine spill og kunne til slutt innkassere en 6-0 seier.  Spillere som Adam Hammill(bildet), Charlie Barnett og Paul Anderson imponerte framover på banen, i tillegg til den 16-årige debutanten Ben Parsonage.  Det var ikke rart at Heighway etter kampen kunne glise bredt.

- Vi er virkelig fornøyd og gutta er henrykt over hvordan de spilte.  Vi har ventet på å se en prestasjon som denne fra dem.  Selv om vi har vunnet og gått videre i turneringen har vi ventet på den kvalitetsfotballen som vi visste de var i stand til, sier Heighway.  – Vi spilte en del veldig bra kombinasjonsfotball og scoret noen flotte mål.

- Ben Parsonage var glimrende og jeg tror jeg til og med overrasket min egen stab da jeg tok ham ut på laget, men jeg visste hva han kunne gjøre og jeg stoler på ham.

- Ben er Liverpool tvers igjennom og vil løpe gjennom en murvegg for denne klubben.

Den gamle venstrevingen på Anfield hadde også rosende ord til tremålscorer Craig Lindfield:

- Craig er en flott gutt som alltid scorer mål.  Han vet at han ikke alltid har vært et førstevalg og han har alltid måtte jobbe for sine muligheter, men hvordan kan jeg sette ham ut nå?

- Jeg er blitt fortalt at det beste målet ble scoret av Adam Hammill, men uheldigvis hadde jeg da gått på toalettet slik at jeg gikk glipp av det!  Jeg ble fortalt at det var typisk Adam og noe han har kapasitet til.

- Vi møter Southampton i semifinalen og jeg har sett dem spill.  De har et veldig bra lag men mange gode spiller, slik at det blir en tøff oppgave.  Spillerne har imidlertid selvtillit og vi håper vi kan fortsette å gjøre det bra i cupen.