Helomvending av FA - ny cupfinaledommer

Etter å ha blitt satt under hardt press i dag har FA gjort helomvending, og bestemt at Alan Wiley skal dømme FA-cupfinalen i stedet for scouseren Mike Dean.

Det engelske fotballforbundet bekrefter i ettermiddag at de har byttet ut Mike Dean som dommer i årets FA-cupfinale, og erstattet han med Alan Wiley.

Dean er bosatt på Wirral, Merseyside, og både West Ham og Liverpool har gjort det klart at de var ukomfortable med at ”scouseren” skulle dømme finalen mellom de to lagene 13.mai.

FA skriver på sin nettside at de har full tiltro til Mike Deans evner som dommer, og også hans habilitet, integritet og upartiskhet.

”Tatt i betraktning den store interessen for FA-cupfinalen, og alle aspekter ved finalen, ledet det faktum at Dean er fra Wirral til kommentarer og en debatt som ville ha lagt et ekstra press på han før kampen. Avgjørelsen er tatt i Mike Deans beste interesser og med turneringens rykte i tankene”, heter det på FA sin nettside.

Mike Dean er bare 37 år gammel, og vil trolig få flere sjanser til å dømme en FA-cupfinale.

Dommer nå blir altså i stedet 45 år gamle Alan Wiley. Han dømte også FA Community Shield-kampen mellom Arsenal og Liverpool i Cardiff i 2002, samt ligacupfinalen mellom Chelsea og Liverpool på samme arena i februar i fjor.

Wiley får med seg Peter Kirkup og Darren Cann som assistentdommere, mens Phil Dowd blir fjerdedommer i Cardiff. Finalen har avspark klokken 16.00 norsk tid, lørdag 13.mai.