Herrera forlater Liverpool

I følge Liverpool Echo er det nå bekreftet at reservelagstrener og sjefsspeider Paco Herrera kommer til å forlate LFC til sommeren og returnere til Spania. Utsolgt til West Ham borte.

Det har vært kjent en stund at reservelagstrener og sjefsspeider Paco Herrera vurderte å returnere til Spania etter årets sesong. Liverpool Echo skriver i dag at Herrera nå har bestemt seg, og spanjolen bekrefter at han ikke kommer til å fortsette trenerkarrieren på Anfield. En avgjørelse som volder bekymring både blant klubbens supportere, og ikke minst manager Rafael Benitez.

Det er hevet over tvil at Herrera har vært en nøkkelperson i staben til Benitez, og manageren har nå begynt å planlegge hvordan han skal fylle det store tomrommet som Herrera vil etterlate seg til sommeren.

- Vi må utnytte Pacos egenskaper så mye vi kan før han forlater oss. Han har vært en viktig person for oss både på speider- og trenersiden. Han er også et fantastisk menneske, så dette er et stort tap for klubben, uttaler Benitez til Echo i ettermiddag.

- Vi må imidlertid ha forståelse for avgjørelsen. Han savner familien, ettersom han har en kone og en datter i Spania. Dette er grunnen til at han forlater oss, og det viser også hvilken omtenksom person han er. Jeg vet han elsker å jobbe her, og er takknemlig for å få være i klubben. Men du må alltid prioritere familien, legger han til.

Benitez forteller at han nå funderer på hvordan han skal endre strukturen i sin trenerstab for å sikre at oppgavene blir skjøttet like godt som før.

- Vi er fornøyd med jobben Frank McParland har gjort sammen med Paco i speideravdelingen. Jeg har noen ideer om hvordan vi skal gjøre ting i fremtiden, men hovedsaken blir å ikke forandre på for mye i forhold til det opplegget vi har nå, ettersom vi har hatt mye fremgang med måten vi har jobbet på.

Liverpool Echo skriver at det er høyst usikkerT hvorvidt Benitez vil se til hjemlandet Spania eller om han vil konsentrere søket nærmere Anfield når Herreras etterfølger skal finnes. Flere tidligere spillere vil utvilsomt stå i kø for å sikre seg en slik post, men Benitez vil nok ikke la seg påvirke eller presse til utnevnelser han selv ikke kan gå god for.

- Når jeg kom hit og snakket med Rick Parry og formannen, fortalte de meg hvor spesielle alle i Liverpool er i forhold til dette med lidenskap for klubben. Det var et viktig aspekt for dem da jeg skulle sette sammen min stab. Jeg fortalte dem at folkene jeg samarbeider med også har slike kvaliteter. Nøkkelen for meg har alltid vært å ha best mulig folk som jobber sammen og drar i samme retning. Det synes jeg vi også har oppnådd her, forteller Benitez.

- Når en manager kommer til en ny klubb er det normalt at han tar med seg sin egen stab. Jeg har jobbet sammen med Pako Ayesteran i mange år, og det er viktig for meg å ha han her. Det var også viktig at folk som Hugh McAuley og Alex Miller var komfortable med å jobbe sammen med oss.

- En manager kan ikke kontrollere alt i en klubb uten at han har en god stab. Der ligger hemmeligheten til suksess. Du kan ikke vinne trofeer uten at alle avdelinger gjør sin del av jobben. Jeg er den type leder som ofte spør min stab til råds. Jeg tar avgjørelsene, men jeg vil også høre andres mening og lar meg ofte påvirke av disse.

Utsolgt til West Ham
Billettkontoret på Anfield melder at Liverpools kvote av billetter til bortekampen mot West Ham onsdag 26.april nå er helt utsolgt.