Hiddink bekymret for Kewell

Australias landslagssjef, Gus Hiddink, er bekymret over at Harry Kewell går glipp av viktig taktisk og strategisk trening og planlegging før VM. Parry liker fremgangen.

Australias landslagssjef Gus Hiddink innrømmer at han er bekymret for Harry Kewells helsetilstand bare uker før VM i Tyskland starter. Kewell rev som kjent av en muskel i lysken under FA-cupfinalen mot West Ham for en drøy uke siden, og er nå uaktuell til Australias oppvarmingskamp mot Hellas i Melbourne.

Kewell skal fortsatt befinne seg i Liverpool der han får daglig behandling av Liverpools medisinske støtteapparat i samarbeid med de australske landslagslegene. Flankespilleren vil slutte seg til den australske troppen når de drar til Nederland på treningsleir 27.mai.

Hiddink er imidlertid meget bekymret for Kewells skade, og skal også være misfornøyd med at Liverpool-spilleren mister viktig taktisk og strategisk forarbeide til VM ettersom han ikke vil være tilstede i Melbourne de neste dagene.

- Jeg er litt bekymret med tanke på hvordan Kewells skade vil utvikle seg. Han kan rekke vår første kamp mot Japan, men samlingen i Melbourne handler ikke bare om fysisk trening. Vi jobber med taktikk og strategier med tanke på åpningskampen. Når en spiller ikke er tilgjengelig begrenser det vår handlefrihet. Jeg håper uansett at Kewell blir spilleklar i tide, sier Hiddink til australsk presse.

Legene har stipulert at Kewells restitusjon vil ta tre uker, noe som kan bety at han vil være tilgjengelig til Australias oppvarmingskamp mot Nederland i Rotterdam 4.juni.

Parry henrykt over fremgangen
Rick Parry roser nok en gang Rafael Benitez for å bringe et nytt trofé til Anfield, og ikke minst for fremgangen i ligaen. Den daglige lederen aksepterer samtidig at supporterne nå vil forvente at Liverpool kjemper om ligagullet neste sesong.

- Dette har vært en ny sesong med fremgang. Det er ingen tvil om det. Vi har vunnet et nytt trofé, og det er hva denne klubben handler om. Vi har gjort det mye bedre i ligaen enn i fjor, og har nådd vår høyeste poengsum etter at Premier League startet. Vi har redusert forspranget til Chelsea til bare ni poeng, og holdt nullen i rekordmange kamper. Vi kom også foran Arsenal på tabellen for første gang etter at Arsene Wenger overtok  The Gunners, sier Parry til liverpoolfc.tv.

- Vi skal ikke komme med falske lovnader eller bygge opp folks forventninger. Alt vi vil si er at vi hver sesong jobber så hardt som vi kan for å bli bedre, og det vil også være tilfelle neste år. Vi legger lista enda høyere nå, og dermed vil det bli tøffere å ta neste trinn på stigen. Det betyr at vi må jobbe enda hardere nå fremover. Jeg skjønner at fansen ønsker at vi skal vinne ligaen neste sesong, men selv fokuserer vi på å ta et steg om gangen, avslutter han.

Liverpool følger 6-åring
Skal man tro australske medier har Liverpool kastet sine øyne på en 6-åring. Vidunderbarnet heter Dylan Collard, og i Australia håper man nå at 6-åringen skal følge i fotsporene til Harry Kewell. De røde skal ha bedt om en video som viser Collards usedvanlige talent. Et talent som har gitt den unge gutten innpass i en elitetropp for australske gutter. Collard gjør gjerne 10 mål per kamp når han spiller med jevnaldringer, og skal ferdighetsmessig være fullt på høyde med barn som er både to og tre år eldre enn han selv.

Barragan på Spania U19
Antonio Barragán kom med til EM-kvalifseringskampene mot Sverige, Kypros og Tyskland i tidsrommet 26.mai til 30.mai. Det ble klart etter landslagssamlingen 15.-17.mai.

Spania spiller mot Sverige i Callosa de Segura 26.mai, før de møter Kypros 28.mai og Tyskland 30.mai. Begge de to sistnevnte kampene går i Torrevieja. (Research: Frank H. Larsen)

Le Tallec og Pongolle spilte
Anthony Le Tallec og Florent Sinama Pongolle spilte begge i torsdagens privatlandskamp for Frankrike U21, der de unge franskmannene beseiret Kroatia 1-0. Kampen var et ledd i forberedelsene til U21 EM i Portugal, som starter over helgen. Le Tallec var på banen hele kampen, mens Sinama Pongolle spilte de siste 45 minuttene. (Research: Frank H. Larsen)

Googling på Liverpool
I følge søkemotoren Google er Norge land nummer fire i verden når det gjelder søk på Liverpool, mens Danmark følger på 9.plass. Her er listen over de ti landene i verden som har flest søk på Liverpool hos søkemotoren: 1) England 2) Irland 3) Mexico 4) Norge 5) Malaysia 6) Singapore 7) Thailand 8) Australia 9) Danmark 10) Polen.

VM henger i en tynn tråd for Smicer
Tidligere Liverpool-spiller Vladimir Smicer kan miste VM i Tyskland på grunn av en lårskade. Det uttalte tsjekkeren selv på en pressekonferanse før helgen. 33-åringen håper å komme tilbake i normal trening under Tsjekkias treningsleir i Østerrike, men muskelproblemet i låret har allerede holdt han ute av spill for Bordeaux siden slutten av februar. Smicer har aldri spilt i et VM for sitt land, og det vil være en stor skuffelse for den sympatiske midtbanespilleren om han går glipp av mesterskapet i Tyskland.

Newby uten klubb
Liverpools tidligere reservelagsspiss Jon Newby står uten klubb etter at han ikke fikk fornyet kontrakten med League Two-klubben Bury. 27-åringens kontrakt gikk ut etter endt sesong, en sesong hvor han bare fikk spille ti kamper for klubbens førstelag. Newby opplyser at han har fått flere henvendelser fra klubber i Conference League, men ønsker selv å fortsette i The Football League.