Hvem blir Englands neste kaptein?

Steven Gerrard er en av kandidatene til å ta over kapteinsbindet for England, etter at David Beckham trakk seg fra vervet i helgen. Jamie Carragher tar VM-exiten som en mann.

Hvem blir nå kaptein for England? Det er det store spørsmålet som opptar alle fotballinteresserte på øyriket i dag, etter at David Beckham noe overraskende annonserte at han trekker seg fra vervet som lagkaptein på landslaget. De to heteste kandidatene virker å være John Terry og Steven Gerrard, med Chelsea-stopperen som favoritt om man skal tro de engelske tabloidavisene.

Når Steve McClaren nå overtar tømmene etter Sven Göran Eriksson, er det ventet at han raskt vil utnevne en ny kaptein etter Beckham. Skal man tro engelske medier er ikke Manchester United-kaptein Gary Neville en reell kandidat til jobben en gang, og dermed står det altså mellom Chelsea-kaptein Terry og Liverpool-kaptein Gerrard. De fleste ser altså ut til å forvente at Terry bærer armbåndet når England spiller landskamp mot Hellas på Old Trafford 16.august.

Bookmakerne har i alle fall John Terry som klar favoritt. Oddsen hos William Hill er: Terry 1-2, Gerrard 11-4, Gary Neville og Frank Lampard 8-1, Rio Ferdinand 16-1, Michael Owen 20-1.

- I 95% av veddemålene som har blitt satt hos oss har pengene blitt satt på John Terry. Noen få har også satt penger på Steven Gerrard. Andre kandidater har det nesten ikke blitt satset penger på, sier en talsmann for bookmakeren.

Carragher: - Vi var bare ikke gode nok
Jamie Carragher har i dag reflektert over Englands VM-innsats, og slår fast at man bare ikke var gode nok til å gå til topps denne gangen.

- Jeg følte vi var det beste laget mot Portugal. Det var vår beste kamp i turneringen, og vi gikk likevel ut. Vi ble kritisert for ikke å ha spilt godt nok da vi vant vår gruppe. Jeg ville ha slått meg til ro med det samme spillet mot Portugal, om vi hadde gått til semifinalen, uttaler han til engelsk presse.

Carragher ønsket heller ikke å hudflette de portugisiske spillerne for å ha gått overende for lett i løpet av den spennende kampen.

- Det er slikt som skjer både i europeisk og engelsk fotball. Det er en del av spillet. Det vet vi før kampen starter. Det er ikke vits i å sutre over dette etterpå. Vi kjenner til at slike ting foregår, og alle lag gjør det. Det finnes ikke unnskyldninger for tapet. Jeg ønsker Portugal lykke til videre. Det var de som gikk videre. I fotball kan du ikke skjule deg bak unnskyldninger, avslutter han.