Hvis seier - åpen buss på søndag

De røde vil paradere med en eventuell pokal, gjennom gatene i Liverpool på søndag ettermiddag. Politi og vaktmannskap gruer seg til finale med stjålne billetter.

Bare busstur ved seier
Liverpool FC sier i dag at man vil paradere FA-Cup fra kl 14.45 norsk tid, i en åpen buss på søndag.  Spillere og stab i LFC vil imidlertid kun bli vist fram for fansen dersom det blir seier mot West Ham.

Turen starter i Mather Avenue, går videre gjennom Allerton Road før man kommer ut på den langstrakte Queen Drive, hvor man også vil kjøre noen hundre meter på nedsiden av Anfield.  Fra County Road går veien mot sentrum via Walton Road, Kirkdale Road, Scotland Road, Byrum Street, Hunter Street og New Islington.


Politiet ruster seg før Cardiff

Chief Superindendent Bob Evans i politiet i South Wales sier at Millennium Stadium er i sin fulle rett til ikke å duplikere til de røde supporterne som har fått frastjålet sine billetter.  Antallet skal være nærmere 1000 enn de 1600 det har vært skrevet om, og Rick Parry har tidligere sagt at disse vil få nye billetter, men man aner bråk i forhold til de som kommer med stjålne billetter.

- Vi vil helst ikke tenke tanket på at 3200 rasende fans skal krangle om seteplasser inne på stadion.  Når det er sagt vil jeg heller at et problem med billetter enn at trengsel skal føre til skader og dødsfall.  Det at 3200 kjemper om å få sitt er grobunn for kaos og bråk, innrømmer imidlertid Evans.  – Jeg vil legge til Liverpools fans er blant de beste vi har hatt i Cardiff og våre konstabler gjerne ser at de kommer til byen da de alltid bidrar til feststemning.

Bernard Hogan Howe, som er politisjef på Merseyside sier at man har kontaktet politiet i Wales for at de ”skal gå igjennom de sikkerhetsrutinene som hersker”.  – Vi jobber hardt for å finne de som er ansvarlige for tyveriet og har et antall erfarne detektiver som jobber nærme med LFC og postvesenet, legger Hogan Howe til.  – Fans kan bli arrestert dersom de prøver å komme inn med billetter som er kjøpt på svartebørs.

Sjefen for stadium, Paul Sergeant, som har påført seg vrede i Liverpool, har også mer på hjertet:  - Fra det øyeblikket du prøver å utvise noen vil folk gå i skyttergravene for å beskytte seg.

På kritikk av hvorfor man ikke har elektroniske telleapprater, sier Sergeant:  - Stadion er bare syv år gammel og vi er ikke de eneste som ikke har dem.  Vi har en stab på 1000 stk som ikke ser fram til lørdag, siden det definitivt er potensial for problemer.  Problemet er ikke å lage nye billetter til genuine fans, det er å holde ute de med stjålne billetter.  Det er spredt rundt på stadion og hele omfanget av hva vi må håndtere er til stor bekymring.

- Vi har 1600 stjålne billetter i omløp, det er fire fly med mennesker, i 20 forskjellige seksjoner.  Vi har ikke tatt noen hastet avgjørelse.  Vi ble først kjent med tyveret på lørdag og erfarne folk har gjennomført denne handlemåten.  Det er selvsagt ikke til noen trøst for de fans det gjelder, men det er en gjennomtenkt avgjørelse.