Hyypiä favoritt til midtbanerollen

Etter Rafael Benitez sine uttalelser på pressekonferansen før Portsmouth-kampen, tror de fleste engelske medier at Sami Hyypiä starter kampen som anker på midtbanen.

Det virker nå mer og mer åpenbart at Rafael Benitez kommer til å benytte en av sine tre midtstoppere i en rolle som en defensiv midtbanespiller mot Portsmouth i kveld. Boudewijn Zenden vil bli operert for en meniskskade i dag, og ettersom Alonso og Sissoko også er skadet, må manageren ty til en nødløsning når han skal finne en makker til Steven Gerrard på den sentrale midtbanen.

Jamie Carragher har spilt i en slik rolle for England, og Daniel Agger skal også ha erfaring fra spill i en slik posisjon. Signalene fra Benitez tyder imidlertid mer og mer på at valget faller på Sami Hyypiä.

- Han var den første spilleren som jeg tenkte på når jeg begynte å gruble over hvem som skulle erstatte Bolo. Folk sier at Aggers fremganger kan bety slutten for Sami, men jeg ser ikke bort i fra at han kan spille som anker på midtbanen. Jeg må vurdere om han har de taktiske egenskapene og den oppmerksomheten en slik rollle krever. Men det skulle ikke by på problemer, uttaler Benitez til Guardian.

- Hva må vi gjøre i en slik situasjon som den som har oppstått nå? I Argentina bruker de ofte en midtstopper i en ankerrolle på midtbanen. De skyver han rett og slett litt frem fra midtforsvaret. Jeg snakket med Sami om dette for et par uker siden. Nå må jeg bare ha litt betenkningstid før jeg velger hvilken løsning jeg skal gå for, avslutter Benitez.