Hyypiä satser på cupsuksess

Sami Hyypiä mener at Liverpool må vinne FA-cupen for at han skal være fornøyd med sesongen. De røde har ikke trent på straffespark. Carragher og Gerrard gratulerte juniorene.

Sami Hyypiä mener at Liverpool må vinne FA-cupen denne våren, om sesongen skal kunne karakteriseres som en suksess. Finnen mener at store fremskritt i ligaen ikke er nok. Et trofé må til om spillerne skal kunne se tilbake på sesongen som et godt minne.

Hyypiä vet at det blir en tøff kamp mot Chelsea i dagens semifinale, men midtstopperen går til verket med krum hals og troen på seg selv og laget.

- Skal denne sesongen bli sett på som suksessfull må vi vinne FA-cupen. Men jeg tror ikke vi føler noe press. Chelsea er favoritter i semifinalen, men det gjør oss bare mer bestemt på å slå dem. Supporterne krever trofeer, og det er det som driver klubben og spillerne fremover.

- Ønsker du å vinne noe, må du slå de beste. Chelsea vil bli ligamestere igjen, så presset er like mye på deres skuldre. De har de beste indivduelle spillerne, og de har en veldig god manager som gjør en utmerket jobb med sin taktikk. De har funnet tilbake til formen, men samtidig vet vi at de kan slås. Vi er underdogs, og kan dra nytte av det.

- Jeg fokuserer ikke på tidligere kamper mot dem. Dette er en ny kamp, vi er i form og tror vi kan slå dem. Chelsea har spilt et annet system i det siste. Kanskje vil de gå tilbake til det systemet de har brukt mot oss tidligere, eller kanskje vil de prøve å overraske oss. Men vi har også overraskelsesmomenter på lur for dem.

- Semifinalen blir tøff for begge klubber. Vi har spillere som er vant til store kamper, så vi reiser til Old Trafford uten nerver. Jeg vet at denne kampen vil bli hauset opp, men vi bekymrer oss ikke over det. Det er en vanlig kamp mot et veldig godt lag.

- Chelsea skaper kanskje sine egne problemer, da jeg forstår det slik at alle nøytrale ønsker at vi skal vinne. Men det eneste som betyr noe for oss er våre egne fans. Vi har tatt innpå Chelsea i ligaen i år, men vi er ikke fornøyd med at vi har tapt så mange ligakamper for dem. Vi vet vi må bli enda bedre, men vi føler at alle kampene utenom 4-1 tapet har vært jevne affærer. Vi har sluppet inn mål på dødballsituasjoner, men spillemessig har det vært jevnt.

- Jeg tror Liverpool vil bli involvert i flere og flere slike store kamper som dette i årene som kommer. Dessverre blir jeg ikke yngre med årene, så jeg må gå til disse kampene som om det er min siste sjanse til å vinne noe, avslutter 32-åringen som har spilt 367 kamper for de røde.

Liverpool har ikke trent på straffer
Rafael Benitez avslørte i går at Liverpool ikke har trent på straffespark i forkant av dagens semifinale.

- Vi vet det kan bli ekstraomganger og straffespark, men vi har ikke trent spesielt på straffespark. Vi trente ikke spesielt på det foran finalen i Istanbul heller, og vi vant.

- Dette er bare en kamp, og alt kan skje. Det er enklere enn om vi skulle ha møtt dem over to kamper. Jeg er heldig å ha veldig gode spillere, og dermed kan vi nå finalen. Jeg liker å møte de beste lagene. Når du gjør det, vet du at du spiller for noe viktig.

- I cupen er de små detaljene viktige, og vi vet mye om våre motstandere. Vi spiller bra for øyeblikket, og vinner kamper. Det har gitt oss selvtillit. Det blir tøft, men spillerne vet at de kan klare dette, avslutter Rafa.

Carragher og Gerrard hyller juniorene
Trass i en viktig semifinale mot Chelsea i ettermiddag har Jamie Carragher og Steven Gerrard tatt seg tid til å gratulere klubbens juniorlag, som vant FA Youth Cup i går kveld.

- Jamie og Steven har fulgt oss gjennom hele turneringen. De sendte tekstmeldinger til oss både før og etter kampen i går, forteller akademidirektør Steve Heighway.