Hyypiä tar Hammers på alvor

Sami Hyypiä tar ikke lett på morgendagens kamp mot West Ham. CL-motstanderne mener Liverpool er favoritter. Landslagsuttak i dag. Pongolle for Frankrike U21.

Sami Hyypiä tar West Ham på alvor før morgendagens kamp. Han mener Hammers har et bedre lag nå enn det Liverpool møtte i cupfinalen i vår.

- West Ham har styrket laget ved gode spillerkjøp i sommer, og har noen gode nye spillere nå. Det blir en tøff kamp igjen, og slett ingen enkel oppgave for oss, sier midtstopperen til Press Association.

Dirk Kuyt kan få sin debut for Liverpool i denne kampen. Uansett så mener Hyypiä at Liverpool må vinne på hjemmebane for å slå tilbake fra den skuffende poengdelingen på Bramall Lane forrige helg.

- Vi sier alle at vi ikke har råd til å starte sesongen på samme måte som i fjor, da vi kun klarte en seier på de første seks ligakampene, slår finnen fast.

De røde må imidlertid klare seg uten forsvarskvartetten Jamie Carragher, John Arne Riise, Gabriel Paletta og Stephen Warnock, samt midtbaneduoen Mohamed Sissoko og Harry Kewell, mot Hammers. Alle er som kjent skadet. Kaptein Steven Gerrard kommer trolig til å være tilbake i startoppstillingen, etter at han kom innpå og spilte de siste 23 minuttene mot Maccabi Haifa i Kiev. Scouseren slet som kjent med magesjau i forkant av den kampen.

- Jeg forventer at Stevie vil være frisk nok til å spille mot West Ham, uttaler manager Benitez.

For West Ham er Matthew Etherington og Dean Asthon ute med skader, men ellers kan trolig Alan Pardew stille med sitt beste mannskap. Yossi Benayoun og Lee Bowyer har slitt med småskader den siste uken, men disse er trolig ikke verre enn at duoen kan inkluderes i troppen. 

Motstandernes kommentarer til trekningen – Liverpool er favoritter
I går fant som kjent trekningen til gruppespillet i Champions League sted. Liverpool havnet i gruppe med PSV Eindhoven, Bordeaux og Galatasaray.

PSV-trener Ronald Koeman hadde følgende kommentar til uefa.com etter at trekningsutfallet var klart: - Jeg er ganske fornøyd. Jeg tror ikke vi er sjanseløse på å havne blant de to beste. Liverpool er det sterkeste laget i gruppen, og de andre klubbene har alle en sjanse til å ta andreplassen. Jeg tror ikke det er stor forskjell på styrkeforholdet mellom de andre tre. Fransk fotball er kjent for sin hurtighet, samt sine fysiske og tekniske styrker. Galatasaray vil være vanskelige å slå, spesielt på bortebane.

Bordeaux-keeper Ulrich Rame ser sin klubb som en outsider i gruppen: - Vi kunne ha havnet i en mye tøffere gruppe. Vi vil være outsiderne etter PSV og Liverpool, og vi har en sjanse til avansement. Jeg glemmer ikke Galatasaray. Det er alltid vanskelig å spille borte mot dem. Alle lagene er fysisk sterke. Ingen forventer at vi skal gå videre fra denne gruppen, så kanskje kan vi overraske en del folk.

Landslagsuttak i dag
England og Spania tar ut sine tropper til neste ukes EM-kvalifiseringskamper i ettermiddag. Begge tropper ventes å inneholde flere Liverpool-spillere. 

Florent-Sinama Pongolle uttatt
Florent Sinama-Pongolle er tatt ut i den franske U21-landslagstroppen til EM-kvalifiseringskampene mot Skottland i Aberdeen 1.september og Slovenia i Amiens fire dager senere.