Ingen fare med Gerrard

Rafael Benitez bekrefter at Steven Gerrards skade ikke er alvorlig, og bare krever 3-4 dagers hvile. Spanjolen fokuserer nå på Charlton, hvor hans kollega tror på en jevn kamp.

Rafael Benitez vil, som vi nevnte tidligere i dag, være uten Steven Gerrards tjenester i bortekampen mot Charlton i morgen kveld. Kapteinen pådro seg en mindre kneskade i matchen mot Chelsea, og kommer ikke til å reise sammen med resten av Liverpool-troppen til The Valley. Benitez håper å ha midtbanedynamoen tilbake til kampen mot Wigan i helgen, men dette er langt fra sikkert. Manageren bekrefter imidlertid at det ikke dreier seg om noen alvorlig skade for scouseren.

- Skaden er ikke alvorlig. Vi kommer til å la Gerrard hvile i 3-4 dager. Vi har mange store kamper i vente nå, og vi må være forsiktige med spillermateriellet, uttalte Rafa på en pressekonferanse i ettermiddag.

Manageren nektet der å avsløre hvem som tar over keeperhanskene når Jose Reina må sone karantene i de neste tre kampene, etter utvisningen mot Chelsea.

- Jerzy Dudek og Scott Carson jobber begge virkelig bra på trening, og jeg må ta en avgjørelse. En av dem vil få sjansen nå, og dersom den jeg velger gjør det bra i tre kamper vil han kanskje få beholde plassen, sier Benitez.

- I løpet av transfervinduet var det snakk om at Jerzy Dudek kom til å forlate oss. Jeg har hele tiden sagt at han er en god proff, og at vi trenger alle våre spillere. Nå har vi tre kamper å spille, og bare to målvakter tilgjengelig. Det viser hvor viktig det er med en stor og sterk tropp, slår spanjolen fast.

- Glem Chelsea, fokuser på Charlton
Rafael Benitez har for øvrig fortalt sine spillere at de må skyve skuffelsen fra Chelsea-kampen til side så fort som mulig, og heller konsentrere seg om å vinne kampen mot Charlton i morgen. Liverpool står uten seier på de tre siste ligakampene, og manageren håper hans mannskap ikke lar seg affektere av dette når de igjen setter kursen for London.

- Min filosofi er veldig klar. Jeg tenker kun på fremtiden. Jeg har snakket med mitt mannskap om viktigheten av kun å fokusere på neste kamp, og ikke dvele ved fortiden. Vår fremtid skal handle om å spille så bra som mulig, og vinne kamper. Vi vet hva som skjedde mot Chelsea. Vi vet at Pepe Reina gjorte en feil. Men nå legger vi dette til side og ser fremover.

- Vi har en stor kamp mot Charlton, og jeg fokuserer i øyeblikket kun på å forberede mine spillere best mulig på denne kampen. Jeg vurderer nå vår taktiske formasjon for denne matchen.

- Charlton er et godt lag, med en god manager som jeg respekterer og setter høyt. Det blir en vanskelig kamp, men vi går for tre poeng.

Ny keeper er som nevnt et av spenningsmomentene før denne kampen. Benitez kan også komme til å skifte ut personell lenger fremme på banen. Robbie Fowler er en av kandidatene til spilletid på The Valley.

- Robbies fysiske form blir bedre hele tiden. Han trener bra og jobber veldig hardt. De andre spissene er trolig i bedre fysisk form enn han for øyeblikket, men vi må bestemme oss for hvem vi skal bruke til hvilke kamper, kommenterer Benitez.

Curbishley venter en jevn kamp
Charlton-manager Alan Curbishley venter en jevn kamp når Liverpool kommer på besøk. Hans lag har ikke sluppet inn mål på The Valley på denne siden av nyttår, men også Liverpool er sterke defensivt. Nå ser Charlton-bossen frem til å møte de regjerende mestrene i Europa, og han tror at hans mannskap kan gi Merseyside-gjengen en tøff kamp.

- Vi spiller mot de regjerende europamestrene, og det vil være en fantastisk dag for alle i klubben. Vi må klare å holde oss inne i kampen. Den første scoringen er veldig viktig i Premier League. Det har vist seg gang på gang denne sesongen at det laget som scorer først, også vinner kampen.

- Vi har jobbet hardt for å holde nullen hjemme på The Valley, og det er jeg stolt av. Vi har holdt buret rent på hjemmebane de siste ukene, og det må vi defenitivt gjøre også mot Liverpool. Chelsea har trolig vunnet ligaen allerede, men kampen om andreplassen er vidåpen. Jeg tror Liverpool og Manchester United kommer til å kjempe om denne til siste slutt.

Curbishley: - På tide å straffe de som filmer
Curbishley kommenterer også Arjen Robbens skuespill som fikk Liverpools keeper Jose Reina utvist. Charlton-manageren mener det er på tide å ta i bruk videobevis for å straffe spillere som filmer. Han etterlyser et FA-panel som tar seg av slike situasjoner.

- Utviklingen på dette området er veldig skuffende. Spillerne gjør det veldig vanskelig for dommere og fans med slikt skuespill. Folk blir nå straffet i etterkant for allslags ting, og filming bør komme inn under denne kategorien.

Curbishley mener imidlertid at Reina også skapte trøbbel for seg selv i denne situasjonen.

- Regelen tilsier at dersom du hever armene mot noen, så vil du få trøbbel. Da hjelper det ikke at det ikke lå kraft bak. Regelen er klar. Men det er helt klart inkonsekvens ute å går i dømmingen på dette punktet, da jeg har sett flere episoder denne sesongen der folk har blitt skubbet i bakken uten at det har blitt gitt rødt kort. Men dersom Reina hadde fått vurdert situasjonen på nytt, hadde han neppe latt seg involvere i dette.