Janas lurte Dudek

Pawel Janas hadde aldri til hensikt å ta med Jerzy Dudek til VM, selv om han lot Liverpool-keeperen stå i mål i vårens to privatlandskamper. Det avslører landslagssjefen til polsk presse i dag.

Polens landslagssjef Pawel Janas har i dag vært ute å forklart hvorfor han ikke fant plass til Jerzy Dudek i VM-troppen. Tilsynelatende virker det som om Janas aldri hadde til hensikt å ta med Liverpool-keeperen til VM, trass i at han lot de rødes sisteskanse vokte buret i privatlandskampene mot Saudi Arabia og Litauen på vårparten.

Alle trodde at Dudek ville være med i 23-mannstroppen til Polen etter at han fikk stå disse to kampene, men nå viser det seg at Janas bare lot Liverpool-keeperen vokte buret fordi han ikke klarte å få frigitt sine førstevalg på keeperplassene fra sine klubber til disse kampene.

- Dudek har ikke spilt fast for Liverpool det siste året. Han spilte i privatlandskampene mot Saudi Arabia og Litauen fordi de andre målvaktene ikke ble frigitt av sine klubber til disse kampene. Rafael Benitez lot Dudek få spille disse kampene fordi han bare var reserve hos Liverpool, og dermed så han ingen problemer med at målvakten fikk kamptrening, uttaler Janas til Przeglad Sportowy.

Disse avsløringene vil utvilsomt ikke falle i god jord hos Liverpool-keeperen, som nå må føle seg dolket i ryggen av landslagssjefen etter at Janas ga han falske forhåpninger ved å la han få vokte buret i de to privatlandskampene uten å informere om sine hensikter når det gjaldt VM-troppen.