Jubel for juniortriumf

Juniorkaptein Stephen Darby var like lykkelig som akademisjef Steve Heighway var lettet, etter at Liverpools juniorlag vant FA Youth Cup med et nødskrik i går kveld.

Juniorkaptein Stephen Darby er en lykkelig mann i dag, etter å ha vært med på å sikre Liverpools andre triumf i FA Youth Cup gjennom historien på City of Manchester Stadium i går kveld. Kapteinen loverpriser stå-på-viljen til sine lagkamerater, som aldri fikk panikk selv etter at Manchester City gikk opp i 2-0 tidlig i andre omgang. De røde holdt stand til siste slutt, og vant dermed 3-2 sammenlagt.

- Det føles helt fantastisk, og jeg tror ikke ord kan beskrive hva vi føler nå. Det var en skikkelig lagseier, som vi måtte jobbe hardt for. City er et godt lag, og de angrep oss med alt de hadde i første omgang. Vi visste det ville bi tøft, men alle stod sammen og vi kom oss helskinnet gjennom prøvelsen, slår juniorkapteinen fast til liverpoolfc.tv.

- Jack Hobbs og Godwin Antwi var solide i forsvaret, sammen med Robbie Threlfall. Men først og fremst var dette en lagseier.

- Skal jeg være ærlig, så syntes jeg ikke at vi så ut som noe godt lag etter den første kampen i turneringen mot Cardiff. Men vi har gjort store fremskritt for hver runde som har gått, og vi har blitt et sterkere og bedre lag.

- Vi fikk en fantastisk støtte av Liverpool-supporterne på tribunen i går, og det virket motiverende. Vi ønsker å takke alle sammen som var tilstede og støttet oss, avslutter Darby.

Heighway lettet etter cupseieren
Akademisjef Steve Heighway var en lettet mann da nevnte Darby endelig kunne løfte trofeet over hodet etter den spennende finalen i Manchester. City satte inn et massivt press, men de røde overlevde såvidt, og for Heighway ble det en ulidelig spennende kamp.

- Det ble en tøff kveld for oss, og Citys dominans var så stor at det føles nesten som om vi tapte. Vi ble regelrett overkjørt, men heldigvis klarte vi å hale i land trofeet med et nødskrik, sier Heighway til liverpoolfc.tv.

- Jeg hadde ingen illusjoner om at dette ville bli enkelt, og jeg følte hele tiden at vi måtte gjøre et mål for å dra dette i land, da jeg satt med følelsen av at City ville finne nettmaskene. Det faktum at vi ikke gjorde mål, men likevel vant, var veldig gledelig. City var det klart beste laget, og vi ble presset bakover hele tiden. De vant alle hodedueller og andreballer, og det virket til tider som om de spilte med 15 mot 11. Men det er noe spesielt med disse unge spillerne våre som gjør at de kommer helskinnet gjennom slikt, legger han til.

- Defensivt har vi spilt bra hele sesongen, men på midtbanen klarte vi ikke å få spillet vårt til å fungere i går kveld. Dette ble en viktig leksjon for våre spillere. Presset mot oss var så stort at det kun handlet om å overleve. Fotball kan være slik av og til. Jeg syntes City spilte en svært god kamp i går kveld, akkurat som vi spilte en svært god kamp på Anfield i det første oppgjøret.

- Jeg brøt egentlig med mine egne prinsipper når jeg forandret formasjonen i andre omgang, og tok Adam Hammill av banen. Jeg liker ikke å spille 4-5-1, men vi måtte ha fem på midtbanen for å overleve i denne kampen. Jeg takker Gud for at vi vant kampen mot klokken mot slutten.

- Jeg er definitivt veldig lettet over at vi vant turneringen, for hadde det blitt ekstraomganger kan jeg ikke skjønne at vi ville ha overlevd det. Det var en dramatisk finale, der mye stod på spill, og nå er jeg bare glad for at våre gutter vant.

- Jeg sa til guttene etterpå at det hele minnet meg om da vi vant UEFA-cupen i 1973 mot Borussia Mönchengladbach. Vi ledet 3-0 fra den første kampen, men de overrumplet oss fullstendig i Tyskland og vant 2-0, men vi vant likevel cupen.