Kewell har kastet krykkene

Bernie Mandic bekrefter at det var et infisert gnagsår og ikke podagra som satte Harry Kewell ut av spill i VM. Nå har australieren kastet krykkene, og kan gå på foten igjen.

The Sydney Morning Herald skriver i dag at Harry Kewell forkorter ferien, og vil bruke den neste måneden til å trene seg opp igjen etter skadeproblemene han har slitt med siden FA-cupfinalen. Australieren vil få kontinuerlig behandling for lyskeskaden som har plaget han siden midten av mai, og han har også en infeksjon i foten som skal leges.

Kewells rådgiver bekrefter nemlig nå at det ikke var podagra som holdt hans klient utenfor 1/8-finalen i VM mot Italia, men et infisert gnagsår på foten. Flankespilleren er nå i stand til å gå på foten igjen etter en uke på krykker.

- Infeksjonen i foten har gått tilbake igjen nå. Det var en infeksjon, og ikke podagra som man først antok, bekrefter Kewells personlige manager Bernie Mandic til den australske avisen.

- Foten hans hovnet bare mer og mer opp, og medisinene han tok ville ha forbedret situasjonen om det hadde dreid seg om podagra. Dersom Australia hadde slått Italia, og skulle møtt Ukraina, ville han ikke ha kunnet spille den kampen heller. Infeksjonen ble nemlig bare verre. Det var ikke bra. Men nå går han på foten igjen.

Kewell får nå behandling av Liverpools medisinske støtteapparat, som prioriterer å få midtbanespilleren klar til sesongstart. 27-åringen vil således ikke spille for Australia mot Kuwait i kvalifiseringen til Asia-mesterskapet. Denne kampen går i Sydney 16.august, altså i midtuken mellom Community Shield og ligastarten.

- Vi ønsker han skal bli 110% frisk før han spiller kamp igjen, uttaler en talsmann for Liverpools medisinske stab.

Det er ventet at Kewell vil ta stilling til om han overhodet skal fortsette landslagskarrieren frem mot VM i 2010 så snart han er frisk igjen og vet hvem som blir Australias neste landslagssjef.