Kewell klar til å møte Brasil

Harry Kewell ser frem til oppgjøret mot Brasil i kveld. Liverpool-vingen håper å få møte hardt kritiserte Ronaldo, og kanskje stjele ett poeng eller tre.

Australia skal ut i en meget viktig VM-kamp mot Brasil i kveld. Etter å ha slått Japan med 3-1 i sin første kamp, håper ”Socceroos” nå å kapre poeng fra det som mange betegner som verdens beste lag.

Ronaldo har vært navnet på alles lepper i forkant av denne kampen. Den brasilianske verdensstjernen har slitt med formen, og det har vært rettet knallhard kritikk både mot hans spill og hans fysiske tilstand. Liverpools Harry Kewell ser frem til møtet med brasilianerne, og regner Ronaldo fortsatt som en av de største truslene for hans lag.

Kewell og Real Madrid-stjernen har faktisk fødselsdag på samme dag, og i kveld kan begge være å finne på samme bane i Tyskland.

- Jeg har alltid likt å se Ronaldo spille fotball. Folk kritiserer han stadig vekk, men for meg fremstår han fortsatt som en stor spiller som folk til de grader undervurderer. Han har utrettet så mange store ting i løpet av sin karriere, at folk forventer at han skal spille på det samme høye nivået hele tiden. Det er imidlertid ikke så lett. Alle sliter med stabiliteten, sier Liverpool-vingen.

- Ronaldo er den type spiller som kan være usynlig i en hel kamp, før han slår til og gjør noe magisk. Kveldens kamp handler dog om mer enn bare Ronaldo. Brasil er et stort lag, og det er noe vi alle vet. Men vi må likevel betrakte kveldens kamp som enhver annen kamp, og Brasil som et helt vanlig lag som vi må beseire for å gå videre i turneringen. Dersom vi kunne klare å slå dem ville det ha vært stort. Vi skal gjøre vårt beste. Alt annet ligger utenfor vår kontroll, slår Kewell fast overfor verdenspressen.

- Jeg fulgte kampen mellom Brasil og Kroatia, og begge lag spilte bra. Brasil gjorde en bra førsteomgang, men jeg syntes Kroatia var uheldige som ikke fikk med seg et uavgjort resultat etter sin gode andreomgang. Selv om vi alle ser motstanderne i aksjon i de andre kampene, overlater vi til Guus Hiddink å legge merke til detaljene og planlegge hvordan vi skal møte de andre lagene, avslutter han.