Kewell langt nede

Harry Kewell sier til australsk presse at han er langt nede etter å ha slått opp sin gamle lyskeskade i FA-cupfinalen. Nå krysser australske fotballfans fingrene for at han rekker VM.

Australske fotballsupportere venter i spenning på om Harry Kewell blir skadefri tidsnok til å rekke VM i Tyskland. 27-åringen er en populær herremann i hjemlandet, og blir regnet som en nasjonalhelt og mannen som landslaget er avhengige av.

Kewell slo som kjent opp igjen lyskeskaden han har slitt så mye med under FA-cupfinalen. Det er en såkalt adductor-muskel i venstresiden av lysken som volder Liverpool-spilleren problemer.

- Det er den samme skaden som jeg har slitt med i over ett år nå. For øyeblikket er jeg langt nede, men jeg kan ikke gi opp selv om det er tider da jeg føler meg fristet til det. Jeg må bare komme meg videre. Jeg tror jeg har lagt bak meg det verste nå. Det må jeg bare tro, sier Kewell til australsk presse i dag.

Flankespilleren vil nå miste Australias privatlandskamp mot europamestrene Hellas i Melbourne kommende torsdag, og trolig også oppvarmingskampen mot Nederland i Rotterdam noen dager senere. Men han håper likevel å være på banen når Australia spiller sin første VM-kamp mot Japan 12.juni. Deretter følger gruppekamper mot tittelforsvarerne Brasil og Kroatia.

Kewell forteller at han jobber kontinuerlig sammen med det medisinske støtteapparatet til Liverpool FC og Australia for å bli klar i tide til VM. Selv om han debuterte så langt tilbake som i 1996 står midtbanespilleren kun bokført med 19 kamper og 6 scoringer for sitt land. Mye av årsaken til dette ligger i skadene som har forfulgt den tidligere Leeds-spilleren i store deler av karrieren.

Kewells landsmann og tidligere Liverpool-spiller Craig Johnston tror at Kewell vil være en av stjernene i VM om han blir skadefri tidsnok.

- Han er en av de beste spillerne som finnes når han er i form. Han har et veldig bra venstrebein, konstaterer Johnston i et intervju med en australsk avis.

- Jeg tror Kewell er tilbake på sitt beste, etter at han har vunnet tilbake støtten hos Liverpool-fansen, legger han til.

Australias assistent-trener, Graham Arnold, tror Kewell vil rekke VM.

- Harry har vært gjennom dette før, og han vet hva som kreves for å komme tilbake fra en slik skade. Han vil forholde seg optimistisk, og det vil vi også. Jeg kjenner han, og vet han vil komme tilbake sterkere en noen gang.