Kirkland erkjenner at han er ferdig i LFC

Chris Kirkland erkjenner i dag at Liverpool-karrieren er over, men slår tilbake mot de som stempler han som fotballinvalid. Fowler mener han var onside, og venter telefon fra Dalglish.

Skal man dømme ut i fra Rafael Benitez sine uttalelser før helgen har Chris Kirkland neppe noen fotballfremtid på Anfield. Nå slår imidlertid målvakten tilbake mot de som har stemplet han nærmest som fotballinvalid. Den skadeforfulgte keeperen slet med alvorlige kne- og ryggproblemer mens han var på Anfield, og utlånsoppholdet i West Bromwich denne sesongen har også blitt ødelagt på grunn av skader. Først pådro keeperen seg en nyreskade, og nå har som kjent et fingerbrudd ført til at sesongen er over for Kirklands del.

- Det er et stort pluss med denne sesongen, og det er at jeg har bevist at jeg er kvitt ryggproblemene. Jeg har ikke måttet stå over kamper på grunn av ryggen, selv om jeg har måttet stå over noen treninger fordi jeg har følt meg litt stiv og støl i ryggregionen av og til. De eneste problemene jeg har hatt var trøkken jeg fikk i nyrene mot Bolton, som førte til at jeg måtte ta en pause, og selvsagt fingerbruddet nå. Det er slikt som kan skje med alle keepere. Men ryggen er bra, og det var den alle stilte spørsmålstegn ved før sesongen starten. Det kan jeg da også forstå, da det var en komplisert ryggoperasjon jeg måtte gjennomgå, og alle visste at jeg hadde slitt med ryggen de siste årene, uttaler Kirkland i dag.

- Jeg har jobbet hardt denne sesongen, noe jeg kommer til å fortsette med. Jeg har bevist at jeg ikke har problemer med ryggen mer. Jeg ønsker at folk skal vite at dersom noen tar sjansen på å kjøpe meg, så vil de ikke satse pengene sine på en fotballinvalid, legger han til.

- Liverpool har gjort det helt klart at de ikke ønsker meg i stallen neste sesong. Jeg kunne se det komme etter at de kjøpte Jose Reina. Jeg har blitt fortalt at jeg må finne meg en ny klubb, og jeg hadde håpet at jeg kunne få vise meg frem for mulige nye arbeidsgivere dennne våren. Slik blir det ikke nå, på grunn av fingerbruddet, men jeg håper noen vil ta sjansen på meg likevel, sier han.

Kirkland utelukker ikke at West Bromwich kan bli hans permanente arbeidsgiver, men han er inneforstått med at dette avhenger av om klubben beholder plassen i Premier Leauge.

- Bryan Robson har hele tiden sagt at dersom West Bromwich beholder plassen i Premier League, så vil han ønske å kjøpe meg. Jeg er glad for at han har sagt det. Jeg får se hvilke valgmuligheter jeg har ved sesongslutt og utover sommeren. Dersom West Bromwich er en av mulighetene er det flott, men jeg må uansett ta en avgjørelse da.

Fowler venter telefon fra King Kenny
Etter å ha passert Kenny Dalglish på Liverpools liste over mestscorende spillere gjennom tidene forventer Robbie Fowler en telefon fra Liverpool-legenden denne uken. Fowler forteller at King Kenny har hatt en stor påvirking på hans egen karriere.

- Både når jeg har opplevd motgang og medgang i karrieren har Kenny pleid å ringe meg, så jeg får sikkert en ny telefon nå, sier Fowler til Liverpool Daily Post.

- Jeg tror ikke Kenny tar det tungt at jeg har passert han på toppscorerlista. Han ønsker bare det som er best for Liverpool. Jeg var bare en ung gutt når Kenny var manager i klubben. Jeg møtte han noen ganger. Kenny var en fantastisk spiller, og når han kom inn i garderoben skjønte du hvilken stor mann du hadde med å gjøre. Han tok vare på oss guttungene, forteller han.

- Jeg er veldig stolt over å ha passert Kenny på toppscorerlista. Jeg trodde aldri jeg skulle få sjansen til det, men da jeg fikk telefonen om at Liverpool ønsket meg igjen i januar var det fantastisk. Jeg er lykkelig bare over å være her. Jeg har beholdt kontakten med Kenny gjennom hele min karriere, i likhet med et par andre tidligere Liverpool-spisser, forteller spissen som runder 31 år i slutten av denne uken.

Fowler insisterer på at han ikke bekymrer seg om hvem som er nestemann foran han på klubbens toppscorerliste.

- Jeg aner ikke hvem som er nestemann på listen. Jeg er bare glad for at jeg scorer mål for Liverpool igjen.

Spissen slår også tilbake mot Bryan Robsons påstand om at han var i offside da han gjorde målet på lørdag.

- Jeg tror ikke jeg var i offside. Uansett ble målet godkjent.