Kirkland får ikke komme tilbake

Liverpool tvinger Chris Kirkland til å fullføre sitt låneopphold i WBA, selv om et fingerbrudd gjør at sesongen er over for keeperens del. Wednesday vil forlenge Carson-lånet.

Liverpool nekter skadde Chris Kirkland å returnere til Anfield tidligere enn avtalt etter at han nylig brakk fingeren på trening og ikke kan spille mer for West Bromwich denne sesongen. Dermed får 25-åringen et nytt sviende slag i ansiktet etter at det ble klart at skaden også gjør han uaktuell til den engelske VM-troppen.

Liverpool Echo skriver i dag at klubben, i stedet for å invitere Kirkland tilbake til Melwood for behandling, har gjort det helt klart at de forventer at keeperen blir på The Hawthorns helt frem til låneperioden er over. I henhold til avtalen med West Bromwich er Liverpool ikke forpliktet til å ta tilbake spilleren og betale hans lønn ved en skade, selv om sesongen nå er over for målvakten.

Ved ikke å tillate en tidlig retur for sisteskansen gir Rafael Benitez en klar indikasjon på at Kirkland ikke inngår i hans fremtidsplaner. Liverpool håper tvert i mot at Kirkland skal gjøre overgangen til West Bromwich permanent i løpet av sommeren, og at de dermed kan få tilbake noe av de £6M de betalte Coventry for keeperens tjenester i 2001.

Kirkland har slitt med en rekke skader også under oppholdet i Midlands, og dersom han returnerer til Liverpool for preseason-trening i sommer vil han stille langt bak i keeperkøen. Pepe Reina, Scott Carson, Jerzy Dudek og til og med David Martin er trolig ranket foran Kirkland av Benitez for øyeblikket.

Carson blir i Wednesday ut sesongen?
Sheffield Wednesday-manager Paul Sturrock er så fornøyd med Scott Carson at han nå håper å forlenge låneavtalen med Liverpool-keeperen til ut sesongen.

- Vi har fått klare signaler på at spilleren selv trives her, og vi liker han. Vi tror det er mulighet til å forlenge låneavtalen dersom ingen av Liverpools keepere pådrar seg alvorlige skader, uttaler Sturrock til Wednesday sitt offisielle nettsted.

- Jeg kommer til å snakke med Liverpool om saken på torsdag eller fredag, og så får vi se hva som skjer videre. Jeg krysser fingrene for at vi får forlenget låneavtalen ut denne sesongen, legger han til.