Kjøp kan velte ny Fowler-kontrakt

Benítez kunne lett sagt ja til ny kontrakt for Fowler, men er tvunget til å se på alle muligheter. Benítez avviser rykter om Raul, men jobber med å finne forsterkninger. Reina er komplett.

Robbie Fowler har scoret i de tre siste kampene han har startet. Rafael Benítez innrømmer at det ville vært ”lett” å gi Robbie Fowler ny kontrakt, men at han har et ansvar for å ta avgjørelser til klubbens beste. Derfor må alle muligheter vurderes.
- Det ville vært lettere bare å si ”ja” til Robbie, men jeg må være sikker, analysere og snakke med staben min.

- Det er ikke et spørsmål om ”er han en god spiller”, for det er han. Det er ikke poenget. Det handler om det er den riktige avgjørelsen for klubben. Det er vanskelig for meg. Det ville vært enklere å si at vi fornyer Fowlers kontrakt. Men jeg har et ansvar å sjekke alle muligheter. Han vet det. Så jeg vil forsøke å gjøre det beste for klubben.

- Vi kommer til å ta en avgjørelse om et par uker.

Liverpool har vært linket til dusinvis av spisser de siste dagene, blant annet Bellamy og Raul. Benítez avviser slike spekulasjoner.
- Spiss-situasjonen avhenger av Fowler. Han er en mulighet. Folk leser om mange navn jeg visstnok skal være interessert i. Jeg liker ikke å snakke om slike ting. Jeg er overrasket over det antallet navn og folk som sier at jeg har snakket med spillere. Det er ikke sant.

- Jeg er fornøyd med spissene mine fordi de scorer mål. Jeg ønsker at de scorer enda flere mål fram til sesongslutt.

- Jeg har lest avisene. Jeg ser mange navn der. Raul er en av dem. Han er en god spiller, en veldig god spiller. Men jeg foretrekker bare å snakke om fremtiden til våre spisser.

Benítez innrømmer imidlertid at han er godt i gang med å lete etter nye spillere.
- Vi har jobbet siden 1.februar, da overgangsvinduet stengte, og det ville vært best om vi fikk de vi ønsket før VM starter.

- Jeg ville like å bringe inn nye spillere før VM. Hvis vi kan klare det, vil det kanskje bli billigere også. Det ville også vært best om vi har spillerne på plass til pre-season-treningene starter rett etter VM. Vi har våre mål, men hvis det ikke går, så må vi vente.

- Det er ikke mye man kan lære fra VM som man ikke allerede vet. Man finner spillere der som er virkelig motivert for VM, men etterpå har de brukt opp all sin energi, og de vil ikke være like gode etterpå.

Benítez er svært klar over at en 3.plass og dermed Champions League-kvalifisering neste sesong kan fungere som lokkemat for enkelte spillere.
- Det er viktig for manageren å kunne si til spillere, som de ønsker å kjøpe, at de kommer til å spille i Champions League.

- Agentene er smarte. Det er spillerne også. De vet hva som er viktig. Vi vil være i en veldig god posisjon hvis vi kan si at Champions League er sikret.

- Reina er komplett
Benítez mener Pepe Reina er en av de beste keeperne i Premier League. Reina har holdt nullen i 29 kamper og kun sluppet inn 29 mål på 49 kamper denne sesongen.
- For meg er Reina den komplette keeper. Han har gjort en veldig god jobb for laget.

- Hele laget har gjort en god jobb. Det er veldig vanskelig for en keeper å holde buret rent hvis ikke forsvaret er godt. Da jeg kjøpte Reina, sa jeg at han var den beste keeperen i Spania. Nå tror jeg han er en av de beste målvaktene i England.

- Han er god på streken, han leser spillet veldig bra. Han har foretatt noen virkelig gode redninger for oss denne sesongen. Han er også veldig god i feltet. Da han kom til England, fortalte jeg ham at spissene ville være mer aggressive her enn i Spania, og at det til tider ville være bedre å bokse ballen. Han får bra lengde på utboksningene. Det er veldig viktig for oss.