Kolossen Gerrard

Giganten Steven Gerrard henter nytt trofé, denne gang FA Cupen for første gang som kaptein. Reina beskjeden helt etter tre strafferedninger. Alan Pardew fortviler etter tap.

Gerrard sto frem som en gigant da Liverpool til slutt greidde å seire over et dyktig West Ham-lag. Først sendte han ballen til Cissé som reduserte til 1-2, før han selv klinket inn både utligninger til både 2-2 og 3-3. Spesielt det siste målet er det få, om noen, som gjør etter han. Scoringen kom i det 90. minutt da kampen så ut til å ebbe ut med West Ham-seier. Også straffen ekspederte han i mål på overbevisende måte.

- Det er veldig spesielt, supporterne er fantastiske og West Ham var briljante i dag. Men vi nektet å gi opp, sa Gerrard etterpå.

- Vi følte sjansen vår lå i straffesparkene da vi var tomme for energi. Vi visste hele tiden at dersom kampen gikk til straffer ville vi ha en god sjanse, vi følte vi hadde den beste målvakten.

- Han gjorde en kjemperedning i det siste minuttet og fortjener å være helten.

Reina innrømmer beskjedent at lykken var på hans side.

- Det var en vanskelig dag for meg. I lotteriet i straffesparkkonkurransen var jeg den heldigste. Målvakter må leve på en knivsegg mellom tabber og redninger.

Alan Pardew fortvilte etter nederlaget
West Ham-manageren trodde seieren var i boks helt til Gerrard sendte ballen i mål i siste minutt. Det var et tungt slag å ta for manageren som hadde sett sine elever gjøre en kjempekamp i 120 minutt.

- Det føltes som et tap når det tredje målet gikk inn. Vi måtte mobilisere, vi spilte mot et topplag, men jeg følte vi kom til å vinne. Bare et kanonskudd av Gerrard kunne endre det.

- Spillerne har vært fantastiske, vi er stolte over måten vi spilte på. Vi kan ta med oss mye fra denne kampen. Det første trofeet er alltid hardest å få tak i. Dette laget vil komme tilbake. Vi spilte en kamp som viste at vi kan håndtere de store guttene.

Beviset: