Kompensasjon for Cissé?

FIFAs President Sepp Blatter siteres på at Newcastle kan få kompensasjon for skaden på Owen. Styrker sjansene for penger for Cissé? Avgjørelse for Carson over helgen.

Den mye omtalte skaden til Michael Owen kan ende med at Newcastle United mottar en kompensasjon fra FIFA. Dette bekrefter organisasjonens President Sepp Blatter.

Den tidligere Liverpoolspilleren er ute til rundt nyttår og vil da ha gått mer eller mindre skadet i et år. Han brakk som kjent beinet nyttårsaften 2005 og spilte bare noen få minutter for Newcastle som innbytter før sesongen var over i mai.

I VM ødela han seg på nytt alvorlig. Skaden han fikk etter bare minutters spill mot Sverige vil sette ham ut av spill et halvt års tid.

FIFAs Sepp Blatter siteres nå på at det er satt av et fond på £6M til å dekke ”denne type saker”. Han spesifiserer ikke nærmere de nøyaktige kriteriene – men han tenker tydeligvis på spillere som blir alvorlig skadet under sluttspillet i Tyskland.

Vår egen Cissé skadet seg riktignok rett før VM startet, men Rafa har allerede uttalt at Liverpool også ønsker en form for kompensasjon for hans lange skadeavbrekk.

Det er ikke kjent om Liverpool også vil få en kompensasjon da dette tydeligvis kun gjelder skader oppstått i VM. Cissé er imidlertid ikke ventet tilbake før i november og ble langskadet i en landskamp. Saken til Owen og uttalelsene fra FIFA følges trolig nøye fra Anfield og av andre klubber som har havnet i den samme saksa.

Carson avgjørelse over helgen
Sheffield Wednesdays manager, Paul Sturrock, uttalte i går til BBC Radio Sheffield at det er ventet en avgjørelse på om Carson kommer på utlån kommende sesong over helgen.

Keeperen spilte 9 kamper for uglene i vår og gjorde sine saker bra på Hillsborough. Han er nå Englands 3. keeper under VM.