Kromkamp kritiserer Liverpool

Jan Kromkamp med flengende kritikk av sin gamle klubb før onsdagens mesterligakamp. Rafael Benitez fokuserer på å vinne gruppa.

Jan Kromkamp rakker ned på sin gamle klubb i forkant av onsdagens mesterligakamp mellom Liverpool og PSV Eindhoven. Høyrebacken forlot som kjent Anfield til fordel for den nederlandske klubben i sommer, og returnerer nå til Merseyside med krasse ord om gamleklubbens spillestil. Spesielt kritiserer han Rafael Benitez for å stadig vekk ty til langballer opp til Peter Crouch.

- Vi vet hvordan vi skal slå Liverpool. De har plenty med svakheter, siteres Kromkamp på skysports.com.

- De tyr ofte til stygge langpasninger opp til Peter Crouch når det butter i mot for dem. Managerens taktikk forandres så snart hans spillere blir frustrerte, og det er hva vi vil prøve å gjøre på onsdag også.

- Liverpool har svakheter i flere posisjoner, spesielt i rommet mellom forsvaret og midtbanen, men også i midtforsvaret. En mot en er de to midtstopperne veldig gode, men de er ikke i stand til å bidra i Liverpools oppbyggende spill, så vi vil fokusere på dette, sier Kromkamp med en klar hentydning om at duoen Hyypiä og Carragher ikke holder mål. Kanskje vil han få seg en overraskelse om Agger spiller i stedet for finnen på onsdag?

- Klarer vi å legge høyt press på dem, vil de fort miste rytmen og begynne med disse langballene til Crouch, avslutter den tidligere Liverpool-backen.

- CL viktig for økonomien
Rafael Benitez slår på sin side fast at avansement i Champions League, helst som gruppevinnere, er viktig med tanke på å få inn sårt tiltrengte transfermidler. Onsdagens kamp mot PSV er en ren gruppefinale, der en eventuell vinner kommer til å trone øverst i pulja og dermed har større mulighet til å trekke ”enklere” motstand i neste runde.

- Det er mye penger som står på spill i Champions League, og fortsetter du å vinne tjener du bare mer og mer. Kampen mot PSV er veldig viktig for oss, så laguttaket mitt blir det samme som normalt, selv om vi allerede har kvalifisert til neste runde. Seier i gruppen gir oss en større sjanse til ytterligere avansement, så vi kommer ikke til å ta noen sjanser. Vi vet vi fortsatt må forbedre oss, slår Liverpool-manageren fast.