Kuyt frykter Gerrard

Dirk Kuyt tror Steven Gerrard blir Nederlands største trussel før privatlandskampen mot England. Gerrard får trolig en flankerolle også på landslaget.

Nederland er vertskap for England i morgen kveld, og Dirk Kuyt har på forhånd gått ut og advart sine lagkamerater mot Steven Gerrard. Lagkameraten fra Liverpool er den spilleren på det engelske landslaget som spissen frykter aller mest.

Kuyt sier han ikke ante at Gerrard var så god før han kom til Anfield i sommer.

- Jeg har aldri spilt sammen med en bedre spiller enn Gerrard. Jeg visste han var god før jeg kom til Liverpool, men det er først etter at jeg begynte å trene sammen med han at jeg oppdaget hvor stor en spiller han egentlig er, uttaler Kuyt til nederlandsk presse før privatlandskampen i Amsterdam.

- Han har alt, og det er en fornøyelse å spille på samme lag som han. Når Holland nå møter England, må vi prøve å stoppe han. Men det vet vår trener allerede. Jeg har blitt fortalt at Gerrard ikke spiller like godt i år som i fjor. Mulig det stemmer. Han hadde en fantastisk fjorårssesong, og nå har motstanderne blitt mer oppmerksomme på han og markerer han ofte ut av kampene ved hjelp av to mann. Men Gerrard er en håndfull for enhver motstander, selv når han ikke er på sitt beste.

Kuyt kunne også fortelle at Liverpool-kapteinen har bidratt sterkt til at han har funnet seg så godt til rette på Merseyside.

- Det er ikke bare hans innflytelse ute på banen som gjør han så spesiell. Jeg vet av erfaring at han er en stor kaptein. Han er også en av grunnene til at jeg har slått rot i min nye klubb så raskt, både på og utenfor banen. Han har vært der for meg, vist meg rundt, og tok seg tid til å fortelle alt om Liverpool og hva som blir forventet av spillerne og om historien til klubben. Han er lidenskapelig interessert i fotball.

Gerrard på høyre også for landslaget?
Med Aaron Lennon ute med skade, er det mye som tyder på at Steven Gerrard igjen vil starte på høyreflanken også for England, i nevnte kamp i Amsterdam. Liverpool-trioen Gerrard, Jamie Carragher og Peter Crouch fikk for øvrig treningsfri i går, etter 3-0 tapet for Arsenal på søndag.

Ellers har utlånte Chris Kirkland meldt forfall til kampen mot Nederland, og blir hjemme fordi hans kone skal føde denne uken.

Brøndby-spiss vil til Liverpool
Den 18 år gamle australieren David Williams, som spiller spiss for danske Brøndby, uttaler ønske om å spille for Liverpool eller Manchester United i fremtiden. Williams var på prøvespill hos Anfield-klubben i sommer, men takket ja da han fikk tilbud om en toårskontrakt med Brøndby.

- Jeg drømmer om å få to gode år i Danmark, og så flytte til en stor klubb. Liverpool har alltid vært drømmen, men ettersom Brøndby har en link med Manchester United er det også en mulighet, sier australieren ubeskjedent.

Billettinfo Galatasaray borte
Liverpool har mottatt 3 250 billetter til bortekampen i Champions League mot Galatasaray på Atatürk Stadium tirsdag 5.desember. Billettene, som koster £6 pr stk, blir solgt til de som har bortekampene mot PSV og Bordeaux registrert på sine fancard fra torsdag 16.november. Fire dager senere slipper de som bare har en av kampene registrert så til, mens alle fankortholdere får muligheter til å kjøpe billetter fra torsdag 23.november.