Kuyt på benken?

Dirk Kuyt kan få en plass på benken mot Sheffield United i dagens ligaåpning. Benítez' kamp nr. 125 i sjefsstolen. Rob Styles dømmer. U18 sesongåpner mot Chelsea.

I engelsk presse antydes det at nyervervelsen Dirk Kuyt kanskje starter på benken i ligaåpningen mot Sheffield United. Rafael Benítez uttalte imidlertid på gårsdagens pressekonferanse at nederlenderen sannsynligvis må vente med debuten.

- Jeg synes det vil være vanskelig for ham å spille denne kampen fordi han nettopp har ankommet. De andre spillerne har trent og arbeidet hele uken med forberedelser til kampen. Så vi må ta det med i betraktningen, sier Benítez.
Kuyt er ikke spilleberettiget i Champions League-kvalifiseringen mot Maccabi Haifa på tirsdag.

Sheffield United er tilbake i Premier League etter 12 års fravær. Deres manager Neil Warnock må se kampen fra tribunen etter å ha blitt idømt karantene av FA for upassende kommentarer i en kamp sist sesong.

Liverpool har ikke maktet å beseire ”The Blades” på Bramall Lane i Premier League. På to kamper har det gitt én uavgjort og ett tap. Siste ligaoppgjør 2.juledag 1993 endte målløst.

Klubbene møttes sist i ligacupens semifinale i januar 2003. Liverpool trakk det lengste strået med 3-2 sammenlagt.

Benitez´ mannskap jakter nå sin 10. strake ligaseier i det som er managerens 125. kamp i sjefsstolen på Anfield.

De røde skal forsøke å vinne en ligakamp borte for sjette gang på rad i ligaen. Det har kun skjedd ved fire tidligere anledninger. Sist i perioden januar-april 2002.

Liverpool starter sesongen med kamp på fremmed gress for tredje året på rad. De to siste ligaåpningene har endt uavgjort for merseysiderne.

Både Robbie Fowler og Stephen Warnock var tilbake i spill mot Lincoln i midtuka. Harry Kewell er den eneste som helt sikkert er ute med skade, mens Steve Finnan har fått kjenning med en skade. Jan Kromkamp kan dermed komme til å sesongdebutere på backen. Det har heller ikke kommet flere opplysninger om Sami Hyppiä, som måtte forlate banen med en smell i onsdagens landskamp.

Robert Styles dømmer kampen med avspark kl. 13.45. Oppgjøret vises direkte på TV Norge og Canal+ Sport. Vanlig oppdatering blir det her på Liverpool.no, samt at du kan få lagoppstilling og scoringsvarsler sendt til din mobil ved å sende LFC LIVE START til 2180 (kr 3,- per melding).

Tidligere møter
Liga: Sheffield Utd vunnet 36, Liverpool 54, uavgjort 26
PL: Sheffield Utd vunnet 2, Liverpool 1, uavgjort 1

På Bramall Lane
Liga: Sheffield Utd vunnet 27, Liverpool 17, uavgjort 14
PL: Sheffield Utd vunnet 1, Liverpool 0, uavgjort 1


U18 sesongåpner også
Liverpool U18 sparker i gang sesongen mot Chelsea hjemme på Akademiet i Kirkby. John Owens’ lag har, i tillegg til sisteplass i en prestisjetung turnering i Spania, spilt to privatkamper i sesongforberedelsene, 1-1 mot Leicester før Coventry ble beseiret med 3-2 etter to fantastiske scoringer av Paul Barratt og Ryan Wignall. I tillegg havnet.
- Det har vært en god pre-season og vi er klare for å sette i gang, uttaler owens til Liverpoolfc.tv. – Vi begynner sesongen med en vanskelig kamp mot Chelsea. Vi er ute etter å holde tett bakover, men forbedre vårt angrepspill. Under pre-season har vi forsvart oss veldig bra og vi har også skapt sjanser, men vi har slitt med å sette dem.