Kuyt på scoringslisten

Rafa Benitez glad for at hans dyreste angriper er i gang. Liverpools kommune med nye tidsfrister angående ny stadion. Carling Cup trekkes på lørdag.

Første scoring for Dirk
Etter to bortetap på rad var det viktig for Liverpool å komme inn på vinnersporet i ligaen igjen, med 2-0 mot Newcastle.  Manager Rafael Benitez understreket at det også var viktig at hans dyreste sommerkjøp, Dirk Kuyt fra Feyemoord for £9M, kom i målprotokollen.

- Den første scoringen var en meget god scoring, p.g.a. pasningspillet og fordi det var Kuyt, mener Rafa.  – For en utenlandsk angriper i et nytt land er det alltid viktig å få det første målet.

- Jeg sa forrige uke at jeg ville være fornøyd uansett hvem som scoret, men nå har alle angriperne scoret minst en gang og Crouch har i tillegg gjort mange mål for landslaget.

- Vi viste at vi kan spille god fotball, skape sjanser og score mål.  Kanskje hadde vi fortjent et mål eller to til, men det var et godt resultat for oss og scoringen til Alonso var utrolig.

- Jeg har tidligere sagt at det blir en lang sesong og det var viktig at vi bare fortsatte å jobbe.  Nå fikk vi tre poeng, laget spilte godt, vi skapte store sjanser og jeg tror at supporterne trivdes.

Dirk Kuyt var også svært fornøyd, naturlig nok, over å ha scoret sitt første mål på Anfield:  - Det var en vidunderlig følelse å score her.  Det var et flott mål også.  Ikke min avslutning, men hele forspillet.  Det var deilig og nå håper jeg å kunne fortsette å tegne meg for flere scoringer framover.


Mot avgjørelse for Stanley Park
Liverpool Daily Post er tydeligvis talerøret til Liverpools bystyre i saken om fondsmidler til utbedring av området rundt en planlagt ny stadion i Stanley Park.  Representanter har tidligere antydet tidsfrister overfor Liverpool FC og det at klubben må legge fram en finansieringsplan til godkjenning, uten at disse nødvendigvis har vist seg å stemme.

Det som er sikkert er at styret i LFC møtes til møte i morgen, for hva som daglig leder Rick Parry hevdet var et tradisjonelt møte, mens en endelig avgjørelse angående EU midler til å oppgradere området Anfield og Breckfield blir tatt på torsdag om en uke.

Flo Lucas fra bystyret har igjen uttalt seg om saken, og sier at man forventer å høre fra klubben om dette styremøtet senest førstkommende mandag.  Parry har tidligere imøtegått uttalelser om at klubben ikke har holdt det offentlige informert.

”Reglene har blitt satt av Europas kontrollkomité”, sier Lucas.  – Våre hender er bundet av dette fordi deadline er satt til neste torsdag, og vi behøver noen dager på oss til å gå igjennom alt."

”Daglig leder i klubben, Rick Parry, forsikrer bystyret om at finansiering er på plass og hvis det er tilfellet vil prosjektet gjennomføres.  Jeg er en av dem som håper at det vil skje siden det dreier som om å oppgradere et stort område i nordre Liverpool.”

”Den nye stadion er del av en større modernisering, og dersom det feiler vil alt feile.  Dersom styret skal møtes på fredag vil jeg forvente at i løpet av helgen, eller senest til mandag, at vi får se bevisene.  Når vi møtes til torsdag vil det være et spørsmål om at er i orden eller vi kommer til å dele ut pengene på andre prosjekter.


3.runde i Carling Cup
Liverpool kommer inn i 3.runde i Carling Cup, eller Ligacupen som mange fortsatt ønsker å kalle turneringen for ligalagene i England.  Trekning av 3.runde vil bli foretatt kl 13.00 førstkommende lørdag i programmet ”Soccer Saturday” hos Sky Sports.