Kuyt tror det snart vil løsne

Dirk Kuyt velger å fokusere på det positive etter 0-0 på Riverside. Nemlig at man holdt nullen. Nå tror han målene vil komme snart, også på bortebane.

Dirk Kuyt rister bare på hodet av de som påstår at Liverpool for tiden mangler den mentale styrken som skal til for å score på bortebane. Etter den målløse forestillingen på Riverside på lørdag, nærmer Anfield-klubben seg 10 timer med fotball siden sist de fant nettmaskene på sine reiser, og nederlenderen innrømmer at dette er alt for lang tid.

Liverpool har ikke gjort mål på bortebane siden Robbie Fowlers straffespark mot Sheffield United i ligaåpningen i august. Sist de røde gikk seks bortekamper på rad uten å score var i 1991/92-sesongen, da de endte på 6.plass i ligaen.

Kuyt, som har gjort mål jevnt og trutt på Anfield, venter fortsatt på sitt første bortemål. Han tror fortsatt på suksess på utebane.

- Vi har spilt mange bortekamper uten å score mål nå, men vi må fortsatt tro på oss selv. Vi har kvalitetsspillere i troppen. Mentalt er vi veldig sterke, og vi må bare fortsette å skape sjanser, så vil målene komme snart, mener nederlenderen.

- Vi har spilt virkelig bra på hjemmebane denne sesongen, og fortsetter vi å spille som vi gjorde mot Middlesbrough vil det ikke gå lenge før vi tar vår første borteseier. Det har imidlertid tatt for lang tid, slår han fast til Liverpool Daily Post.

Kuyt avslører at måltørken på bortebane også har vært diskutert internt i troppen.

- Jeg vet ikke hvorfor vi ikke klarer å gjøre mål, men kampen mot Middlesbrough var veldig annerledes enn de andre bortekampene, for denne gangen spilte vi veldig bra. Vi har snakket sammen om måltørken, og vi er sikre på at det snart vil løsne. Ett poeng i Middlesbrough var to poeng tapt for oss, men vi må fortsatt ha tro på at vi kan ta igjen lagene foran oss på tabellen.

- Vi jobbet veldig hardt på Riverside, og hadde fortjent å vinne. Men du klarer ikke det om du ikke scorer mål. Selv om vi spilte bra, var det således det samme gamle problemet. Vi hadde plenty med sjanser, men vi må begynne å ta vare på dem. Vi var det klart beste laget, men fotball handler som kjent om å score flere mål en motstanderen, og vi var uheldige.

Vinkler man Middlesbrough-kampen positivt, så var dette den første bortekampen i ligaen der Liverpool holdt nullen denne sesongen. Kuyt oppfordrer sine lagkamerater til å bygge videre på dette faktum.

- Vi viste mange kvaliteter på lørdag, men som nevnt handler det om å sette ballen i nota. Det var skuffende at vi ikke klarte det. Men å holde nullen er ikke så verst. Det var bare ved en anledning at vi hadde problemer der bak. Ut over det, så kontrollerte vi kampen.

- Vi kan bare fokusere på vårt eget spill, fortsette å vinne hjemmekampene, og etter hvert vil vi begynne å klatre på tabellen. Først må vi spille oss inn blant de fire øverste på tabellen, så får vi ta det derfra, avslutter spissen.