Le Tallec vil be om transfer

Anthony Le Tallec sier at han ikke lenger ønsker å spille på utlån. Slektningen Florent Sinama-Pongolle vil også vurdere sin fremtid, etter EM for U21 landslag.

Da Anthony Le Tallec og Florent Sinama-Pongolle skrev under for Liverpool i 2002 ble de regnet blant de mest lovende tenåringene i verden.  Et år senere, etter et år på utlån til Le Havre, ble de to unge franskmennene presentert sammen med Harry Kewell og Steve Finnan på Anfield.  Det var den sommeren daglig leder Rick Parry uttalte de famøse ordene om at man ville sikre seg spillere som fikk fansen ”til å sette seg på kanten av stolsetene”.

Verken Le Tallec eller Sinama-Pongolle har imidlertid greid å etablere seg på Liverpools førstelag, og har nylig fullført låneavtaler hos Sunderland og Blackburn.  Le Tallec sier nå til franske But at han vil søke seg vekk fra Liverpool, mens Sinama-Pongolle forteller uefa.com at han også vil vente til etter det pågående EM for U21 landslag før han tar noen form for avgjørelse.

- Jeg har ikke peiling på hva som vil skje i fremtiden, sier Anthony.  – Jeg vil se nærmere på det etter EM, men jeg tror ikke jeg vil bli i Liverpool.

- Jeg vil be om en transfer fordi jeg har tre år igjen av min kontrakt og jeg ønsker ikke å bli lånt ut flere ganger.  Jeg ønsker stabilitet.

- Et comeback i Frankrike er naturligvis min prioritet.  Jeg har hatt kontakter, som med Paris Saint Germain, men ingenting er avgjort.  Det er også sant at Bordeaux er en god klubb.  En konkurransedyktig klubb som er med i Champions League, jeg vil gjerne gå dit.

Florent Sinama-Pongolle har startet EM for U21 landslag meget bra, spillende ute på venstrekanten, mens Anthony Le Tallec sliter med en skade.  I siste kamp mot Tyskland scoret Flo med et frispark.

- Jeg pleier ikke å ta frispark i Liverpool siden vi har Steven Gerrard, Xabi Alonso og jeg spiller heller ikke så ofte, forklarer 21-åringen.  – På landslaget er det imidlertid annerledes.  Jeg er den eldste på laget og den med flest kamper, slik at jeg må ta ansvar.  Jeg håper vi kan fortsette å vise samme form gjennom resten av turneringen.  Vår ambisjon er å vinne tittelen.  Hvis vi kan vinne vår gruppe vil det være bra siden vi da møter nummer to i den andre gruppa.

Om sin fremtid sier han:  - Min fremtid står på stedet hvil.  For å være ærlig bryr jeg meg ikke om det siden jeg prøver å holde fokus og konsentrasjon på dette mesterskapet, og jeg vil ha god tid til å tenke på det etter dette er over.