Ligaens to beste forsvar møtes

Søndag er det toppmøte i Premier League i London. De to beste forsvarene i ligaene skal måle krefter med hverandre og avgjøre om det fortsatt er litt spenning omkring ligagullet.

Garcia blir holdt av Terry innenfor 16-meteren da lagene sist møttesLiverpool går til søndagens kamp uten den beste statistikken i bakhånd. Bare en seier siden Premier League ble dannet i 1992 er å finne i historiebøkene, takket være Bruno Cheyrou. Det har imidlertid vært mange tett oppgjør mellom de to storklubbene, ikke minst i Champions League, de siste par årene og følelsene er at marginene igjen blir små. Det er neppe tilfeldig at Liverpool og Chelsea har de beste forsvarene i ligaen.

Etter å ha startet med et par spillere fra sentrallinjen på benken mot Birmingham er det ventet at Rafa stiller med toppet mannskap på brua. Det betyr at i hvert fall Carragher og Alonso er tilbake. Sissoko og Garcia kjemper trolig om den siste plassen på midtbanen. Mange er også spent på hvem han velger ut på topp. Etter å ha brukt alle sine tilgjengelige spisser på Old Trafford er det ventet at vi bruker to frontmenn også mot Chelsea. Liverpools angrepsvåpen har vært lite effektive etter nytt. Derfor kan Robbie Fowler bli en joker – mange tror han vil starte en av de mange kampene som står på programmet de neste par ukene.

Chelsea har ikke tapt på 37 ligakamper hjemme. Under Mourinho har de vunnet 25 av de siste 31. Seier er nesten er must for Liverpool dersom de skal tenke ligagull i mai. Benitez tonet i dag ned mulighetene til å ta igjen forspranget. Dersom de skal ha en bitteliten mulighet er det uten tvil søndag som gjelder…

STATISTIKK
Totalt:
Football League: Chelsea 42, Liverpool 57, uavgjort 26
Premier League: Chelsea 12, Liverpool 10, uavgjort 5

På Stamford:
Football League: Chelsea 34, Liverpool 15, uavgjort 13
Premier League: Chelsea 9, Liverpool 1, uavgjort 3

Champions League billetter
I dag la UEFA ut 11.000 nøytrale billetter til finalen i Paris 17. mai. Vi vet enda ikke hvem Liverpools motstander blir, men det kan være verdt å følge med;-)

50 % av kapasiteten (77.500) på Stade de France vil gå til de to finalelagene. Du kan registrere deg på eufa.com frem til 24. februar og blir da med på en trekning. 14. mars får ”vinnerne” beskjed om utfallet. De billigste billettene koster ca 500 kroner.

Ny sponsor for FA-Cupen
Frem til 1994 var verdens eldste klubbturnering uten sponsor. Etter den tid har flere vært innom. Først Littlewoods frem til 1998 og AXA de fire neste årene etter det. Siden 2002 har fem selskaper (Umbro, Nationwide, Carlsberg, McDonald’s og Pesi) delt på sponsorpengene. Fra høsten, og de neste fire årene, skal gass og kraftselskapet E.ON sponse FA-Cupen.