Liverpool forbigått - igjen

Bob Paisley ble aldri adlet av Dronningen. Nå har Liverpool igjen blitt oversett når den tradisjonelle nyttårshederen ble utdelt i England.

Liverpools daglige leder Rick Parry skriver i sin spalte i Liverpool Official Magazine at han er rystet over at ingen av klubbens helter fra Istanbul kom med på listen over de tradisjonelle ”nyttårsutmerkelsene” i England.

Parry mener at stjernene fra natten i Istanbul fortjener samme heder som Englands cricketspillere, som ble beæret med hederstitler av Dronningen. Parry peker også på at Manchester Uniteds managere har blitt adlet og fått retten til å bære tittelen ”Sir” etter å ha vunnet den gjeveste tittelen i europeisk klubbfotball, mens Bob Paisley aldri ble adlet selv om han vant Europacupen hele tre ganger.

- Avgjørelsen om å overse Liverpool-spillere når årets utmerkelser skulle deles ut, er mildt sagt frustrerende. Seieren i Istanbul er en kjempebragd, og det reiser spørsmålet om hva som skal til for å bli beæret som fotballspiller av de som styrer med dette. Jeg ønsker ikke å frata Englands cricketspillere noen ære, men synes det er bemerkelsesverdig at karer som Steven Gerrard og Jamie Carragher har blitt forbigått på denne måten etter den enorme innsatsen de la ned i Champions League-finalen, skriver Parry.

- Men dette har jo skjedd før med Liverpool. Bob Paisley er den mest suksessfulle manager i England gjennom tidene, og han vant Europacupen hele tre ganger. Men han fikk likevel aldri noen offentlig anerkjennelse for det. Alex Ferguson ble adlet i 1999, etter at Manchester United vant The Treble, men dette er Fergusons eneste seier i den gjeveste europacupen. Matt Busby ble adlet etter at United vant Europacupen i 1968. Begge hedersbevisningene var fullt fortjent, men i Liverpool er folk fortsatt meget forundret over forskjellsbehandlingen i Bob Paisleys disfavør. Det er jeg også, og jeg blir ikke mindre forundret når Liverpool igjen blir oversett ved årets utdeling, sier en krass Parry.

Liverpool hadde trolig minst forventet at kaptein Steven Gerrard ville bli tildelt hedersbemerkelsen MBE.

Det går nå rykter om at Dronningen vil rette opp noe av inntrykket fra den skandaløse utelukkelsen ved nyttårsskiftet når hun skal dele ut utmerkelser på sin fødselsdag i juni. Et par Liverpool-spillere skal være kandidater her. Bedre sent enn aldri, får vi vel si.