Liverpool jakter rekorder og CL-plass

Liverpool jakter både klubbrekorder og en plass i gruppespillet i Champions League når de entrer Fratton Park på søndag. Carragher tror Crouch vil overraske i VM.

Liverpool er på rekordjakt når de entrer Fratton Park på søndag. Med seier vil de røde sette ny klubbrekord med 11 seire på rad i alle turneringer, og dermed slå den gamle rekorden fra 1990 som lyder på 10 seire på rad. Den stammer altså fra året Liverpool sist vant ligaen. De 79 poengene Liverpool har sanket i ligaen så langt denne sesongen er for øvrig eksakt samme antall som man tok mesterskapet med det året.

Ellers er det verdt å merke seg at de røde bare mangler to scoringer på å nå 100 i alle turneringer denne sesongen. Holder man nullen på Fratton Park blir det også for 34.gang i 2005/2006, noe som er tangering av klubbrekorden for en sesong. Null baklengs i Portsmouth vil også være ”clean sheet” nummer 23 i ligaen, noe som er nest mest i klubbhistorien. Rekorden på 28 ligakamper uten baklengs fra 1978/79 har man imidlertid ingen sjanse til å ta.

Med seier mot Pompey vil også Liverpool sikre seg sin høyeste poengsum i ligaen siden man innførte 38 kamper i seriespillet. Teller man tre poeng for seier i alle år vil også dette være den høyeste poengsum Liverpool oppnår i en sesong uten å vinne ligaen siden 1969.

Det mest interessante med siste serierunde er og forblir imidlertid det faktum at dersom Liverpool vinner og Manchester United avgir poeng, så er de røde direkte kvalifisert til gruppespillet i Champions League.

Carra med tro på Crouch
Jamie Carragher mener at Peter Crouch vil skremme vannet av motstanderne for England under sommerens VM. Midtstopperen er ikke det minste bekymret for at Crouchy ikke skal greie å fylle skoene til skadede Wayne Rooney.

- Crouch er ikke bare en målscorer, han legger opp til scoringer for andre også. Han har gitt oss en fysisk tilstedeværelse på topp som vi ikke hadde i fjor. Jeg er sikker på at våre motstandere i VM ikke vil finne ut av hans spill, sier Carragher i dag.

Midtstopperen har tro på at England kan vinne turneringen, selv uten Wayne Rooney.

- Vi har spillere i verdensklasse i alle lagdeler. Selvsagt vil vi savne Wayne sårt, for han er en spiller i verdensklasse, men spiller alle våre spillere opp mot sitt beste kan vi fortsatt kjempe om VM-tittelen.

Partridge til Tranmere?
I fjor sommer ble Richie Partridge frigitt av Liverpool. Denne uken ble han frigitt av Sheffield Wednesday. Nå kan Tranmere Rovers bli den hurtige vingens neste klubb. Tranmere var også linket til Partridge da han forlot Anfield, og nå er det ventet at Rovers-manager Brian Little vil prøve å sikre seg spilleren på nytt.

Ashton sliter
Liverpool Daily Post rapporterer i dag at West Ham-spissen Dean Ashton sliter mer en først antatt med sin hamstringskade. Det er dermed høyst uklart om Hammers-angriperen vil bli spilleklar til cupfinalen mot de røde. Ashton skal visstnok gjennomgå en ny scan i dag, men West Ham sitt medisinske støtteapparat skal nå frykte at skaden er alvorligere enn de først trodde. Lyskeskadde Matthew Etherington vil også bli undersøkt på nytt i dag, meldes det fra Hammers-leiren.

Merson viser sin klasse
Tidligere Arsenal-ving og Walsall-manager Paul Merson var Sky Sports sin studiogjest i forbindelse med Arsenals bortekamp mot Manchester City i går kveld. På spørsmål fra programleder Richard Keys om han ville savne Highbury nå som Arsenal flytter til nytt stadion, svarte Merson som følger:

- Selvsagt. Det er en av de siste store fotballarenaer, sammen med Anfield.

Da var Keys frempå og repliserte at kanskje Old Trafford også var verdig en plass på den listen, hvorpå Merson repliserte:

- Nei. Jeg husker jeg spilte på Anfield da jeg var ung, og The Kop var fullpakket et par timer før avspark. Atmosfæren der var fantastisk. Jeg har spilt på Old Trafford med mer enn 60 000 mennesker på tribunen, og det var som å spille i et bibliotek.

Klasse, Paul. Klasse.