Liverpool krever nøytral bane i returen

Liverpool skal spille på hjemmebane i den første kampen mot Maccabi Haifa, og krever at returen går på nøytral bane i et annet land på grunn av urolighetene i Israel.

- Vi er bekymret over denne situasjonen. Israel er jo ikke akkurat den tryggeste plassen i verden å reise til for øyeblikket.

Det uttaler Liverpools sekretær Bryce Morrison om Liverpools bortekamp mot Maccabi Haifa.

- Ut fra den informasjonen vi har fått vil vi undersøke saken nærmere. Det er tidlig ennå. Jeg ser ikke på Kypros som noe godt egnet alternativ når det gjelder kampsted, med det store antallet mennesker fra Libanon der nå. Vi ønsker at kampen spilles på nøytral bane i et annet land, slår han fast.

Liverpool skal spille hjemme på Anfield i den første kampen, 8. eller 9. august, mens det altså er helt uvisst enda hvor returen 22/23. august vil spilles.

UEFA har forsøkt å berolige Liverpool-kontingenten etter beste evne etter at utfallet av trekningen ble klart.

- Vi er i diskusjoner med begge klubbene. Selvsagt setter vi sikkerheten til spillere, fans og dommere først. Vi ser alle nyhetene, og er bekymret. Situasjonen forandrer seg daglig. Men nå skal vi spørre de riktige folkene først, uttaler UEFA-talsmann Rob Faulkner til Sky Sports News.

- Vi tar ingen avgjørelse uten av vi har fått 100% sikre garantier, og det er dette vi etterspør for øyeblikket. Kamper av denne typen har blitt spilt utenfor Israels grenser med hell ved tidligere anledninger, og det er også plan B i dette tilfellet, legger han til.

- Vi kan fortsatt ikke svare på hvor kampen blir spilt. Ettersom Maccabi var med i trekningen, var dette en situasjon vi var klar over på forhånd, og vi har fulgt utviklingen i Israel nøye. Vi har bedt israelsk FA og de lokale myndighetene om å få forsikringer om sikkerheten så fort som mulig, og vi avventer situasjonen.

- Slik situasjonen er akkurat nå skal alle kamper som involverer israelske lag spilles sør i Israel, i Tel Aviv-området. Men vi avventer mer informasjon fra israelsk FA før vi tar en endelig avgjørelse.

Maccabi vil spille i Israel
Mens UEFA vurderer om de skal flytte kampen til et annet land, uttaler Maccabi-president Jacob Shachar at han er optimistisk med tanke på at kampen kan spilles i hjemlandet.

- I Tel Aviv er det rolig. Vi får håpe det holder seg rolig fremover, slik at vi kan spille mot Liverpool der. Dette er en ubehagelig situasjon, og vi forstår at Liverpool er bekymret, sier han til Sky Sports News.

- Vi gikk glipp av en mulighet til å spille mot Liverpool for noen år siden, da vi ble suspendert, og nå ser jeg frem til denne kampen. Liverpool har mange supportere i Israel, og en av Liverpools tidligere spillere, Ronnie Rosenthal, har også spilt for Maccabi Haifa, legger han til.

Ettersom det fortsatt er nesten fire uker til returkampen skal spilles, er det ventet at UEFA venter en stund med å ta den endelige avgjørelsen om kampsted. Kampen vil i alle fall definitivt ikke bli spilt i Haifa, som er nær konfliktsonen. Ingen Hizbollah-raketter har nådd Tel Aviv ennå, men for 10 dager siden ble byen satt i alarmberedskap for første gang siden Gulfkrigen i 1991.

Supporterne er bekymret
Talsmann for Liverpool-supporterne, Les Lawson, mener at UEFA ikke en gang bør vurdere å be Liverpool spille returkampen i Israel. Han er sjokkert over at UEFA ikke er mer klar i sin tale i denne saken. Lawson er meget bekymret for supporternes ve og vel, så vel som for spillere og ledere, om de må reise til Israel.

- Her må UEFA bruke sunn fornuft. Jeg har hørt at Maccabi Haifa vil at kampen skal spilles i Tel Aviv, fordi det er rolig der. Det er tull. Liverpool bør ikke en gang vurdere å dra dit. Sikkerheten kan ikke garanteres noe sted i Israel nå. Dette er en farlig situasjon både for laget, klubbledelsen, supporterne og dommerne.

- Liverpool vil være terrormål nummer en fra det øyeblikket de ankommer Israel. Ingen bør beordre Liverpool til å dra til Israel slik situasjonen er. UEFA visste denne situasjonen ville oppstå. De har visst om krigen i flere uker nå, og visste at Haifa var med i trekningen. De burde ha sagt at Haifa skulle spille kampen i et nøytralt land før trekningen. Men dessverre er ikke UEFA kjent for å ta raske og fornuftige avgjørelser. Bare se på situasjonen med Milan. Hvorfor må man vente til neste uke med en slik avgjørelse? Det må da være bedre å ha slikt klart før trekningen finner sted.

Thompson til Pompey
Portsmouth har hentet tidligere Liverpool-spiller David Thompson på free transfer fra Wigan.  Den 28 år gamle midtbanespilleren har skrevet under på en ettårskontrakt for Harry Redknapp på Fratton Park.