Liverpool planlegger angrepskjøp

Aviser i England og Nederland skriver at Dirk Kuyt er et førstevalg som ny spiss for Liverpool, men at David Trezeguet på lån også er et alternativ dersom Kuyt prises ut av Feyenoord.

Delvis støttet av den engelske tabloidavisen Daily Mail skriver i dag den store nederlandske avisen De Telegraaf at Liverpool håper å sikre seg Dirk Kuyt en av de nærmeste dagene.

Kuyt, som er kaptein i Feyenoord, var ikke på den vanlige fotograferingen foran sesongen i går, og han har sagt at han nå har en avtale med trener Erwin Koeman om at han har fått fram til mandag til å tenke igjennom sin fremtid.

Ifølge De Telegraaf håper Liverpool å sikre seg den nederlandske spissen for £8M.  Rykter sier at spilleren har en klausul som sier at han er tilgjengelig for £10M, selv om det også er blitt rapportert at Feyenoord skal ha forlangt omlag £13M til interesserte klubber.  Liverpool skal ha lagt inn et lavere bud tidligere, på £5-6M, men det inkluderte Jan Kromkamp og Jerzy Dudek motsatt vei.  Feyenoord skal imidlertid ønske cash.  Liverpool skal ha gjort det klart at det så langt er blitt krevd for mye for en spiller uten erfaring fra Champions League og som ikke spiller fast på sitt landslag.  Spilleren selv har nettopp Champions League som en årsak til at han nå kan være på nippet til å søke seg vekk.

Hjemmesiden til Feyenoord skriver for øvrig at supporterne nylig har fått laget et stort mosaikkbilde av sin toppscorer, i håp om at man kan overtale ham til å bli i klubben.

Erik Nevland hos Groningen er nevnt som mulig erstatter for Dirk Kuyt dersom han skulle forlate De Kuip.  David Trezeguet på lån fra et Juventus som er dømt ned i Serie B skal være et alternativ som Liverpool også kan være interessert i.  Hvor mye de røde har å bruke på en angriper vil ha sammenheng med hva det vil koste å sikre seg en høyrekant, som Rafael Benitez tidligere har sagt har prioritet.