Liverpool satser på trippel

Etter kjærkomne seiere mot Arsenal og Manchester United skal de røde fullføre uka i Lisboa. Dårlig generalprøve for Benfica. Utilgjengelig Jan Kromkamp tror på avansement.

Rafa vil ha hattrick
Arsenal i ligaen, Man Utd i FA-Cupen og Benfica i 1/8 finalen i Champions League.  Tre kamper på en uke og som ville bidra mye til å farge hvor 2005-06 kunne komme til å se ut for Liverpool FC.  To 1-0 seiere har bidratt til Arsenal synes å være hektet av i kampen om plassene rett bak Chelsea i Premier League, United ble sendt ut av den mest prestisjefylte cupen i England for første gang på 85 år, og nå setter man seg på flyet til Lisboa for å holde ved like muligheten til å forsvare tittelen som Champions of Europa.  Rafa antyder at den viktige uka kan bli avsluttet uten at han gjør særlige forandringer på laget.

- Folk sa for noen dager siden at vi stod foran en viktig uke, og det hadde de rett i.  Vi har hatt to gode seiere så langt og nå ønsker vi å oppnå et godt resultat mot Benfica.

- Karakteren til spillerne har vært glimrende og energinivået fantastisk.  Det å slå gode lag som Arsenal og Manchester United gjør alltid godt for selvtilliten og vi vil reise til kampen mot Benfica med selvtillit og godt humør.

- Vi har ingen nye skader etter kampen mot United, men noen av spillerne kan være litt slitne.  Det er greit og det er normalt.  Det at vi vinner kamper gjør at man ikke føler seg så slitne og jeg er sikker på at alle svært gjerne vil spille mot Benfica.

- Vi vet det ikke blir en lett kamp fordi Benfica er et godt lag med gode spillere.  Vi har fulgt deres resultater og deres prestasjoner siden trekningen, og vi vil sørge for at spillerne vet hva de går til.


Benfica ned på 3.plass
Den ble 2-0 tap på bortebane mot Vitoria Guimaraes da Benfica i går hadde sin generalprøve.  Nederlaget mot en klubb som ligger under nedrykkstreken gjorde at byrivalen Sporting tok 2.plassen fra Benfica på ligatabellen.


Kromkamp om Benfica
Jan Kromkamp spilte hele kampen da Villarreal greide 1-1 hjemme mot Benfica, mens han var ubenyttet reserve da man imponerte med 1-0 seier i Lisboa.  Involveringen i Champions League gjør at Liverpools nederlandske høyrekant ikke er tilgjengelig for Liverpool i denne turneringen, men 25-åringen vil kjenne tirsdagens motstander Benfica bedre enn mange.

- Benfica er gode med ballen, og de liker å holde på den.  Den portugisiske landslagspilleren Petit er viktig for dem på midtbanen og mye av spillet går gjennom ham.

- Hvis du gir Simao tid til å få kontroll på ballen og skape noe, kan han bli vrien å spille mot.  Nuno Gomez er en vanskelig spiss siden han kan score alle typer mål, enten det er i lufta eller med begge beina, og han er alltid våken.

- Noe vi kan utnytte er deres forsvar.  På hjemmebane vil deres fans ønske at de angriper og at begge backene skal være involvert.  Det kan gi oss muligheten til å utnytte det rommet som oppstår.

- Vi er regjerende mestere og gjøre alt for å forsvare den tittelen.  Jeg er ganske skuffet over ikke å kunne spille mer i Europa denne sesongen, men det er bare slik det er.  Jeg skulle gjerne ha spilt mot Benfica, men jeg er sikker på at gutta vil gjøre en god jobb og avansere.  Selv må jeg fokusere på spill i England, men jeg vil støtte laget fra tribunen.