Liverpool sikret poengene for England

England slet mot middelmådig motstand i sin andre gruppespillkamp inntil Crouch headet inn 1-0 syv minutter før slutt. Gerrard la på til 2-0 med et nytt fantastisk langskudd. England videre.

England har på mange måter blitt laget journalistene elsker å kritisere. Fortsatt mangler det et stykke til toppformen, bevares, men det var vel heller ingen indikasjon før VM på at dette laget skulle dominere sluttspillet? Men med seks poeng og 3-0 i målforskjell på de to første kampene har Svennis & Co fått fortjent arbeidsro før oppgjøret mot svenskene. Viktigst av alt: Dagens seier sikret dem avansement til de 16 siste (skal møte et av lagene som går videre fra Tysklands pulje).

Trinidad & Tobago leverte lenge en neste perfekt taktisk kamp. De var meget godt organisert, lå dypt og utnyttet overgangene og kontringene. Det gav nesten uttelling før pause, men mest på grunn av en hårreisende brøler av keeper Paul Robinson. Bare en akrobatisk redning av John Terry på streken reddet en sensasjon før pause. Før det hadde England skapt 2-3 store sjanser, men imponerte aldri spillemessig, selv om de i perioder eide ballen. Peter Crouch hadde en ny god kamp, men forspilte den største sjansen før pause da han brente av på direkten alene foran mål i stedet for å dempe og ta seg bedre tid.

Jamie Carragher spilte på høyreback fra start og Steven Gerrard spilte i sin vanlige midtbaneposisjon. Etter at England fortsatte å slite med tempoet og oppfinnsomheten utover i 2. omgang byttet Eriksson inn Rooney for Owen og Lennon for Carragher etter omtrent en time. Han la da om til tre mann bakerst og spesielt farten og løpene til den unge Tottenhamspilleren gav straks uttelling. Spillet løftet seg og Frank Lampard sløste bort et par gode muligheter før kampen gikk inn i de ti siste minuttene. Det lå et mål i luften og det var også fullt fortjent da det kom.

Et overlegg fra Beckham på bakre, og en Crouch som får henge i luften uten å bli presset av sin gode oppasser Lawrence, kommer til med en heading og presser ballen under tverrligger. En meget viktig scoring. Peter Crouch har scoret seks mål på ni landskamper. Landslaget har fortsatt vunnet alle kampene han har deltatt i!

Kampen var i praksis over, og omtrent på overtid tråklet Gerrard seg fri utenfor 16-meteren og skrudde ballen rundt keeper med venstra som en takk for sist til Shaka Hislop.

2-0 til Liverpool over Trinidad & Tobago.