Managerne raser mot cup-opplegget

Managerne til de 8 gjenværende lagene i FA-cupen er forbannet over at kvartfinalene spres over fire dager, noe som medfører et ekstra tett kampprogram.

Rafael Benitez er sterkt kritisk til fotballforbundets opplegg når det gjelder FA-cupen. Liverpool må nå spille kvartfinalen mot Birmingham bare to dager etter søndagens ligakamp mot Newcastle, og som kjent er cupen nå den eneste reelle muligheten for de røde til å sikre seg et trofé denne sesongen.

- I dette tilfellet må vi ha begge kampene i tankene. Det er bare to dager mellom dem, og spillerne får ikke tid til restitusjon. Ved juletider hadde vi lignende problemer. Vi spilte fire kamper på åtte dager. Jeg skjønner ikke hvorfor det må være slik, da alle ønsker å se at de beste spillerne spiller best mulig fotball i alle kamper. Da må det også legges opp til at spillerne kan hente seg inn igjen mellom slagene, uttaler en tydelig irritert Rafa.

- Å gi spillerne bare en dag til å hente seg inn igjen, er for lite. Dersom man har litt kjennskap til aktiv fotball vet man at andre dagen etter en kamp er den tyngste for spillerne, legger han til.

Benitez er ikke den eneste manageren som er forbannet på FA over dette opplegget. De fleste laglederne misliker sterkt at kvartfinalene spilles over fire ulike dager i midtuka for å tilfredstille TV-stasjonene. Råkjøret starter på mandag.

West Ham-manager Alan Pardew har sågar truet å stille med et reservelag mot Portsmouth i lørdagens ligakamp, ettersom de skal ut i kvartfinale mot Manchester City på mandag. Årsaken til at FA-cupens kvartfinaler er lagt til midtuken er at man skal unngå kollisjoner med ligakamper, som ville ha ført til utsettelser. Dette kommer igjen som en følge av at ligasesongen må slutte tidlig på grunn av VM-forberedelsene.