Mange blir lurt utenfor Anfield

Supporterklubben har fått mange tilbakemeldinger om mennesker på fotballreise til Liverpool som blir lurt og svindlet på svartebørsen denne sesongen.

Vi ser oss derfor nødt til å gå ut med en generell advarsel mot den handelen som skjer utenfor Anfield før avspark.

Anfield og The Kop. Drømmen for mange...Lurt for tusenvis av kroner
Sist var det en gjeng på 11 kamerater fra Skien som fikk svi. Drømmehelga i Liverpool og storkampen mot Tottenham ble i stedet et eneste stort mareritt. De 11 billettene kjøpt av et internettbasert firma i London for tusenvis av kroner lå ikke i resepsjonen som avtalt. Etter å ha forsøkt det meste endte de til slutt opp i billettluken hvor to av dem faktisk fikk billett. Seks av de andre valgte å slå til på svartebørsen til £150 stk. Billettene viste seg dessverre å gjelde for en annen kamp, og de kom ikke inn.

De andre ni tilbrakte de neste to timene på en pub 100 meter fra Anfield og kunne høre brølet da Harry Kewell dundret inn vinnermålet i starten av andre omgang. På den samme puben satt også en gjeng fra Tromsø, som hadde gått i fella med falske billetter. Henning Andresen har valgt å stå frem i Telemarksavisen for å advare andre mot å gå i de samme fellene.

Mange ankommer uten billett
Erfaringene denne gjengen har gjort er dessverre ikke enestående. Vi har etter hvert fått mange rapporter om lignende tilfeller. Årsakene er nok mange. Det har vært ekstremt mange reisende til Anfield denne sesongen. Litt på grunn av at klubben gjør det bedre enn på veldig lenge, men også fordi Ryan Air har gitt mange billige billetter inn i markedet. I tillegg har LFC ryddet opp internt og det er nok heller ikke lenger så mange billetter ”tilgjengelig” via såkalte billettagenter. Når det kommer hundrevis av nordmenn (og andre) over hver eneste helg uten gyldig adgangskort er det rett og slett ikke nok billetter å oppdrive. På den ene eller andre måten. Mange blir derfor snytt for opplevelsen av å se de røde i aksjon. Og må betale dyrt for det.

Svært vanskelig med billetter
Det er vanskelig å gi noen gode råd utenom det å kjøpe billetter direkte gjennom LFC Ticket Office eller anerkjente reisebyråer. Problemet er imidlertid at det er svært, svært vanskelig å skaffe billetter fra et billettkontor som kunne ha solgt ut stadion til hver kamp mange ganger. Billettsalget starter dessuten svært sent. Mange reiseoperatører er dessuten omtrent utsolgt for turer resten av sesongen og har lite å tilby. Før avreise bør du i det miste sjekke all mulig informasjon om Liverpool FCs billettsalg (alt ligger på nettet), skaffe deg Fan Card og gjøre alt du kan for å være mest mulig oppdatert på situasjonen rundt kjøp av billetter.

Det finnes dessverre ingen ABC for alle de som hver helg reiser over med håp om å få se de røde i aksjon. En billett til Anfield sitter langt inne. Billettsituasjonen er mer eller mindre umulig. Mange ender derfor opp på svartebørsen. Mange har blitt lurt og flere kommer trolig til å gå i samme fella.

Når folk står utenfor Mekka uten billett er det ikke rart at det meste blir forsøkt. Men det kan koste dyrt og bli en lite hyggelig opplevelse hvis billettene i tillegg er falske. Supporterklubben har aldri tidligere opplevd en slik ekstrem situasjon rundt billettsalget som nå og ber folk i den grad det er mulig å bruke sunn fornuft.