Martin trives som fisken i vannet

Den unge keeperen David Martin føler allerede at han hører hjemme på Merseyside. Southampton har mottatt to bud på Walcott.

Liverpools nye keeper David Martin har gjort sitt første intervju med klubbens offisielle nettsted. Her forteller han om drømmeovergangen fra MK Dons, og den fantastiske muligheten han nå får på Anfield.

- Dette blir en utrolig utfordring for meg. Liverpool har gitt meg en stor sjanse, og alt jeg kan gjøre nå er å jobbe så hardt som mulig for å innfri forventningene klubben har til meg, uttaler den unge keeperen.

David Martin har funnet seg godt til rette i Liverpool, ettersom han har mange slektninger i byen. Faren Alvin Martin, som er mest kjent for sin tid som spiller i West Ham, er nemlig fra Merseyside.

- Jeg føler meg som hjemme allerede, selv om jeg bare har vært her noen dager. Jeg bor hos min bestemor og bestefar for tiden, og stordelen av min familie bor i Liverpool, så jeg kjenner byen godt fra før.

Unge Martin forteller at han tok med sin mer berømte far på råd før han fullførte overgangen. Faren mente dette ikke var noe å tenke mer på, og sa at det bare var å skrive under så fort som mulig.

Liverpool ble først oppmerksom på David Martin da de lot MK Dons få trene på akademiet i forbindelse med en kamp klubben hadde mot Tranmere Rovers. Etter det ble den solide sisteskansen invitert til prøvespill på Melwood i høst, noe som altså endte med kontrakt nå i begynneslen av januar. Under prøveoppholdet fikk han stå i mål i reservelagets kamp mot Sunderland, uten å bli satt på en eneste prøve!

- Folk har fått meg til å føle meg veldig velkommen her, og nå håper jeg fremskrittene kommer også på banen.

Martin spilte to kamper for Wimbledon i gamle Division One i 2003/2004. I fjor voktet han buret i 20 kamper for MK Dons, mens det denne sesongen kun har blitt 3 førstelagskamper. I tillegg har han aldersbestemte landskamper på alle nivåer for England fra U16 til U20. Debuten for England U20 kom for bare et par måneder siden.

Nå har unggutten satt seg som mål å få spille fast på klubbens reservelag. Å trene sammen med stjernene på Melwood er noe han beskriver som uvirkelig.

- Det er et fantastisk treningsanlegg, og det kan nesten virke skremmende. Men alle har ønsket meg velkommen, så nå får jeg bare venne meg til mitt nye liv. Det har nok ikke gått opp for meg ennå at jeg nå spiller for de regjerende mestrene i Europa. Det vil nok ta et par måneder før det skjer. Jeg vil følge Jose Reina, Scott Carson og Jerzy Dudek nøye, og prøve å lære fra dem.

Unge Martin startet faktisk karrieren som midtstopper i Tottenham, men mistrivdes i den posisjonen, og fant fort ut at det var keeper han ville bli. Han hadde noen måneder i West Ham, før han nok en gang var innom Tottenham, før han til slutt endte opp i Wimbledon, som senere ble omdøpt til MK Dons og flyttet til Milton Keynes.

- Jeg har aldri angret på at jeg ble keeper i stedet for midtstopper. Det er et av de beste valgene jeg har tatt i mitt liv, sier Martin som har Edwin van der Saar(!) og Iker Casillas som sine forbilder.

Southampton har mottatt bud på Walcott
Southampton har i ettermiddag bekreftet at de har mottatt to konkrete bud på Theo Walcott. Begge skal komme fra toppklubber i Premier League. Klubbledelsen på St. Mary’s sier at de også venter et bud fra en tredje klubb om meget kort tid.

- Vi har nå mottatt et par bud, og indikasjonene er klare om at enda et bud vil komme fra en tredje klubb, bekrefter styreformann Rupert Lowe til Southamptons offisielle nettsted.

Arsenal, Chelsea, Tottenham og Manchester United skal alle ha vist interesse for Walcott i tillegg til Liverpool. London-pressen hevder at de to førstnevnte er favoritter til å sikre seg sydkystklubbens stjerneskudd.

- Disse budene er verken akseptert eller avslått på det nåværende tidspunkt, uttaler Lowe.