McClaren skryter av Crouch

Gerrard tror tomålsscorer Crouch innhenter Bobby Charlton. Gerrard og Garcia også på scoringslista. Bellamy sløste med sjansene. Finnan spilte venstreback. 9 av 11 ”røde” fikk 90'.

England var verter for Andorra på Old Trafford. Allerede etter fire minutter satte Peter Crouch inn Englands første mål. Da var det kun et spørsmål om hvor stor seieren skulle bli. Før kvarteret var passert hadde også Steven Gerrrad tegnet seg på scoringslista. Et overlegg ble fint tatt ned på brystet og avslutningen gikk inn i motsatt hjørne. I det 38. minutt sto Liverpool-kapteinen bak forarbeidet til Englands tredje mål, scoret av Jermain Defoe. Tottenham-spilleren la også på til 4-0 like etter pause. Steven Gerrard startet på høyresiden, men gikk inn mer sentralt da Aaron Lennon kom inn i det 65.minutt. Et innlegg to minutter senere fra nettopp Lennon, ble headet flott i mål av Peter Crouch, som dermed fastsatte sluttresultatet til 5-0. Både Gerrard og Crouch spilte samtlige minutter. ”Crouchy” har nå 10 nettkjenninger på 13 landskamper og 10 mål på de siste 10 kampene for England. Gerrard tror nå at Crouch har mulighet til å slå Sir Bobby Charltons scoringsrekord på 49 mål for England.
- Peters scoringsantall er skremmende, uttaler Gerrard til bbc.co.uk.

- Han er en stor avslutter. Jeg håper han slår Bobby Charltons rekord.

Peter Crouch, som har syv mål på tre landskamper på Old Trafford, innser imidlertid at det er svært langt frem.
- Jeg er fornøyd med det antallet jeg har. Steven Gerrard nevnte Bobby Charlton scoringsrekord i garderoben. Jeg må bare holde det gående, uttaler Crouch.

- Vi er et kreativt lag, og det er stort å spille på et lag som dette når man skaper sjanser og jeg scorer et par som i dag.

- Jeg nyter det. Jeg elsker å spille for England. Det er et angripende lag, og jeg vet at jeg kommer til målsjanser.

- Det var skuffende å ikke klare hat-trick.

Crouch føler seg ikke sikker på fast plass på laget, og vet at Michael Owen og Wayne Rooney en dag returnerer til landslaget.
- De er store spillere som ønsker plassene sine tilbake på laget, men alt jeg kan gjøre er å gjøre mitt hver gang jeg får sjansen.

Steven Gerrard er fornøyd med den relativt frie rollen på høyrekanten han har fått av landslagstrener McClaren.
- Manageren fortjener kreditt for at han gir meg frihet til å gi av meg selv. Jeg har alltid sagt at man vil få det beste ut av meg når jeg fritt kan gå fremover, angripe og komme til avslutninger, uttaler 26-åringen.

Landslagssjef Steve McClaren er ikke annet enn imponert over Peter Crouch.
- For en statistikk han har, sier McClaren.

- Han fikk god støtte fra Stewart Downing og Steven Gerrard, men han må likevel score målene.

- Han er en stor lagspiller. Jeg vil ikke si at han ikke kan benkes, men når han scorer mål med et slikt snitt, trenger man ham på laget. Han var fenomenal, og han gjorde det veldig bra i øyeblikket.

- Vi har en statistikk som viser at han løper mer enn alle andre i løpet av kampen.

Spania vant 4-0 mot Liechtenstein. Xabi Alonso spilte hele kampen, mens Luis Garcia kom inn på stillingen 3-0 i det 62.minutt. Fire minutter senere fant Garcia veien til nettmaskene fra kort hold. Pepe Reina var ubenyttet reserve.

Dirk Kuyt spilte 90 minutter da Nederland beseiret Luxembourg 1-0 borte. HSVs Joris Mathijsen scoret vinnermålet i det 18.minutt. Kuyt spilte på kanten i et 4-3-3-system i store deler av kampen. Han hadde tre skudd på mål, inkludert et stolpeskudd i det 82.minutt.

I den ”røde” duellen i Bydgoszsz gikk Sami Hyypiä seirende ut. Finland vant 3-1, blant annet takket være to scoringer (1 str.)  fra Jari Litmanen. Både Hyypiä og Dudek spilte hele kampen.

Steve Finnan spilte venstreback og var på banen hele oppgjøret for Irland mot Tyskland. Lukas Podolski satte inn kampens eneste mål.

Wales tapte 1-2 borte mot Tsjekkia. Craig Bellamy sløste stort med sjansene gjennom 90 minutter. Spissen mislyktes å runde Tsjekkias keeper Petr Cech ved to anledninger og senere traff et forsøk stolpen.

Utlånte Danny O’Donnell var tilbake i startoppstillingen til Crewe etter å ha mistet forrige kamp grunnet skade. ”The Railwaymen” beseiret Huddersfield 2-0 på Gresty Road.