Mer fra årsrapporten

Flere tall fra Liverpool Football Clubs årsrapport. Økning på 480 % i inntekt på cupene. Kvartfinalen i juniorcupen går 20.februar.

Liverpools formann David MooresLiverpool Football Club sendte i dag ut årsrapporten til sine aksjeeiere. Som vi nevnte tidligere i dag et solid overskudd på £9.5M etter underskuddet på nesten £22M ved forrige korsvei. Regnskapsårene preges naturligvis av at LFC valgte å ta kostnadene med å sparke Houllier og hans medarbeidere i våren 2004, mens vi i fjor vår hanket inn den gjeveste bøtta i Europa. Omsetningen for posten Cupene økte med nesten 500 %. Omsetningen totalt økte med 32 % og stoppet på £121M. Det er imidlertid verdt å bemerke at regnskapsåret stoppet ved utgangen av juni 2005 – slik at mye av den kommersielle ”etterdønningen” etter Istanbul ikke kommer før på inneværende periode.

Slik ser nøkkeltallene ut:
Omsetning: £121M (opp 32 %)
Profitt før skatt: £9.5 (opp fra - £21.9M)
Premier League TV inntekter: - 6.7 %
Premier League kamprelaterte inntekter: 4 %
Inntekter Cupene: 480 %
Sponsorship: 13 %
Merchandise: 5 %
Netto gjeld: Opp fra £15.3M til £17.1M

Selv årsmøtet er berammet til torsdag 23. februar.

Kvartfinalen i juniorcupen går 20.februar.
En god andreomgang på Turf Moor mot Burnley i går kveld sikret de røde en sterk 3-0 seier i den tradisjonsrike FA Youth Cup. I runden før det slo de ut fjorårets vinnere, Ipswich Town. Nå venter som kjent Carlisle i kvartfinalen på Anfield. Det har i dag blitt bestemt at denne kampen skal spilles mandag 20. februar klokken 20.00 norsk tid. Tilskuere slipper inn på The Kop for £4 for voksne og £2 for barn og pensjonister til denne kampen.