Mirakelgutten Momo

Som vi nevnte tidligere i dag er Mohamed Sissoko aktuell for en plass på benken mot Birmingham. I dag har klubblegen og Momo selv fortalt om skademarerittet.

Liverpools klubblege, Mark Waller, forteller i dag om hvordan Mohamed Sissoko har kommet tilbake fra en potensielt karrieretruende øyeskade på rekordtid.

- Jeg var veldig bekymret for Momo til å begynne med. Han hadde store smerter og et kutt i øyelokket, noe som kan være et alvorlig problem. Skaden på øyelokket kunne ha medført at han ikke ble i stand til å åpne øyet igjen, og da har du et alvorlig problem. Momo kunne ikke åpne sitt høyre øye, så det var helt klart for oss dette var alvorlig. Han sa også at han hadde smerter i hodet og i nakken, så han fikk krage på før vi tok han til sykehuset, forteller Waller til liverpoolfc.tv.

- Utpå natten fikk han smertestillende midler, slik at han var i stand til å sove litt. En av legene ved sykehuset hadde en pressekonferanse neste morgen, der han fastslo at Momo bare hadde 20% sjanse til å få tilbake synet på sitt høyre øye. Det var en diagnose vi ikke ville akseptere. Etter at vi kom hjem oppsøkte vi først en øyespesialist i Liverpool. Vi skjønte på det tidspunkt at det dreide seg om en alvorlig skade på netthinnen, men på et så tidlig tidspunkt vet du aldri hva som vil skje. Men vi aksepterte aldri diagnosen til spesialisten i Portugal, som bastant slo fast at en 21 år gammel mann aldri ville kunne spille fotball igjen.

- Utviklingen de to-tre første dagene etter at vi kom tilbake til England gjorde meg mer og mer optimistisk med tanke på at skaden kunne leges. Nå sier han selv at han er 80% frisk på øyet, og det kan nok stemme bra. Vi jobber for at synet skal bli enda bedre.

- De første 36 timene var han praktisk talt blind på øyet. Men behandlingen har vært en stor suksess, og han er nå i stand til å spille fotball igjen. Han har tilstrekkelig syn til å fortsette fotballkarrieren, og han har tilstrekkelig syn til å kjøre bil. Men han kommer nå til å bruke en spesialbrille av samme type som Edgar Davids ut denne sesongen.

Klubblegen forteller også at det vil bli foretatt ytterligere testing og scans av Sissokos høyre øye og netthinne i de neste 4-6 ukene.

- Jeg var skrekkslagen
Selv forteller Sissoko til liverpoolfc.tv at han var skrekkslagen da han lå på sykehuset og fryktet det verste. Afrikaneren innrømmer glatt at han har vært gjennom de verste ukene i sitt liv, der han fryktet at fotballkarrieren var over, bare 21 år gammel.

- Det var helt forferdelig, og det var mange ensomme timer hvor jeg var veldig bekymret og redd for hva som ville skje med meg. Det var en forferdelig skade, og jeg gråt mye, forteller midtbanekrigeren.

- Jeg hadde problemer med å forstå og akseptere at dette kunne skje med meg. Jeg lå bare rett ut og håpet at synet skulle bli bedre igjen. Tiden gikk fryktelig seint, legger han til.

Sissoko var imidlertid ikke rede til å gi opp kampen for karrieren, og ønsket å motbevise de dystre spådommene til spesialistene i Lisboa.

- Jeg likte ikke det jeg hørte fra den portugisiske legen. Han sa at fotballkarrieren min var over. Jeg nektet å tro på det, og vi besøkte andre spesialister i England. Jeg visste at skaden var svært alvorlig, men jeg prøvde å holde humøret oppe. All støtten jeg mottok fra ulike folk hjalp meg også mye.

- Da jeg kom hjem fra Portugal fikk jeg beskjed om å hvile helt. Jeg kunne ikke gjøre noe. Det var kjedelig, men jeg hadde ikke noe valg. Nå blir synet mitt bedre for hver dag, og det har gitt meg tilbake troen på at jeg skal bli helt frisk. Etter en uke begynte synet å bli radikalt bedre, og etter den tid har det bare gått en vei, fremover. For tre uker siden så jeg ikke noe på det ene øyet, men nå har jeg vunnet tilbake 80% av synet, og det er en enorm forbedring på kort tid. Det er vanskelig å si om jeg noen gang blir helt bra, men det viktigste er at jeg nå er i stand til å spille fotball igjen, sier  Sissoko.

- Skaden oppstod på et dårlig tidspunkt for meg, fordi jeg følte at jeg var i veldig bra form, og bidro til at laget spilte bra. Nå trener jeg som vanlig igjen, og i forrige uke begynte jeg å spille fotball sammen med de andre. Det er kjempemessig å være tilbake igjen. Jeg har savnet fotballen så mye, forteller han.

- Rent fysisk føler jeg meg i bra form, men det er opp til manageren når han vil bruke meg i kamp igjen. Jeg håper denne skaden er et tilbakelagt stadium i min karriere nå, og jeg krysser fingrene for at jeg er mer heldig med skader i fremtiden.