Momo om drømmefinale

Liverpools midtbanespiller Momo Sissoko tror nesten ikke det er sant at han er klar for finale etter sin øyenskade. Steven Gerrard hviles i kveld. ”Umulig å forandre Luis Garcia”.

Momo ser fram til Cardiff
Det har vist seg denne sesongen at kjøpet av Momo Sissoko fra Valencia har vært et varp av Rafa Benitez.  Den unge midtbanespilleren har tilpasset seg Premier League som en fisk til vann, før man altså fryktet at resten av sesongen var spolert etter den stygge øyenskaden han pådro seg i Lisboa.  Spilleren selv innrømmer også at han nesten ikke kan tro at han nå ser fram mot en FA-Cup finale på Millennium Stadium i Cardiff.

- Det vil bli veldig spesielt for meg å reise til min første FA-Cup finale med Liverpool, medgir Momo.  – Da jeg var skadet var det tider hvor jeg aldri trodde at dette ville være mulig.  Jeg hadde alltid håpet, men følte meg ikke sikker.

- Siden jeg kom tilbake har det imidlertid ikke vært noen problemer og jeg er veldig glad for å kunne spille en slik kamp som den sist lørdag.  Det vil bli noe spesielt med en finale, men det vil bety enda mer hvis vi kan vinne den.

Momo Sissoko avviser imidlertid at de røde av den grunn skal ta lett på de resterende ligakampene, selv om det meste tyder på at de røde vil ende opp med tredjeplassen:

- Det er viktig å fortsette å tenke på ligaen, ikke bare på finalen.  Kampen mot West Ham  er også viktig.


Nøkkelspillere ikke med mot West Ham
Liverpool Echo skriver i dag at Steven Gerrard trolig blir hvilt til kveldens møte på østkanten av London, mot West Ham.  Etter det vi forstår vil Rafa Benitez heller ikke benytte Peter Crouch på topp, mens Harry Kewell definitivt er uaktuell med et lettere lyskestrekk. 

Det kan åpne for Robbie Fowler og Fernando Morientes lengst fremme, og med Djibril Cissé på venstrekanten.  Det vil også bli forandringer i forsvaret, hvor Jan Kromkamp, Stephen Warnock og Djimi Traore alle vurderes til en startplass.


Matchvinneren Luis
Det er blitt sagt mange ganger at Luis Garcia er en frustrende fotballspiller, noe som ikke minst ble bevist på Old Trafford mot Chelsea på lørdag.  I første omgang brente spanjolen en gylden mulighet etter å ha fått servert ballen fra Steven Gerrard inne i straffefeltet, før han altså ble matchvinner på en langt vanskeligere sjanse etter pause.  Manager Rafael Benitez sier at han har prøvd, og prøver, å forandre på en spiller som er truende til å miste ballen, men at man samtidig ikke kan forandre på typen Luis Garcia.

- Mot Chelsea så en hvordan Luis Garcia er, han misser de lette sjansene og siden smeller ballen i krysset fra 25 meter.  Han kan være frustrerende, men hvis en snakker om spillere som dukker opp og scorer viktige mål er det ingen som er bedre.  Det er ikke frustrerende når han scorer fra 25 meter, men det kan være det når han brenner klare muligheter.

- Du må bare akseptere ham som han er.  Jeg har definitivt prøvd å forandre ham, da han spilte i Tenerife, men han elsker å spille fotball.  Han liker å prøve ting ute på banen.  Du kan si til andre spillere at de skal spille inn på banen, greit og enkelt, men han liker å være annerledes.  Det er bra for supporterne å se en spiller som tør å prøve.  Luis har scoret mange fine mål de to siste sesongene.  Du ser at han av og til mister ballen for lett, men han scorer også fantastiske mål.

- Han scoret 16 mål for meg som venstreving i Tenerife, og han gjorde det samme for Atletico Madrid senere.  Han vil alltid score mål.  Jeg har prøvd å få ham til å å presse motstanderne i deres eget straffefelt, og han vet det, men jeg må stadig minne ham om det.

Rafa greier også å gi José Mourinho et lite stikke da han uttaler:  - Luis gir oss flere muligheter, og som manager trenger du slike spillere.  Han er en spiller du alltid kan forvente deg noe annet fra.  Hvis du sliter i en kamp kan du gjøre to ting: enten sender du midtstopperen din fram i angrep, eller du bruker Luis Garcia i rommet bak spissene.