Momo står over av taktiske grunner?

Dersom Mohamed Sissoko pådrar seg et gult kort i morgen må han stå over semifinalen i FA-cupen mot Chelsea. Det kan være grunn god nok til at Rafa velger å hvile Momo mot Bolton.

Kommer Rafael Benitez til å ta sjansen på å spille med Mohamed Sissoko i morgen, eller blir afrikaneren hvilt? Det er det store spenningsmomentet før kampen mot Bolton. Saken er nemlig den at dersom midtbanespilleren pådrar seg gult kort i morgen, så må han stå over semifinalen i FA-cupen mot Chelsea 22.april, og den risken tror vi Rafa nødig tar.

Sissoko har ni gule kort i engelsk liga og cup, og pådrar han seg ett nytt gult kort blir han belønnet med en suspensjon på to kamper. Etter den andre søndagen i april, altså i morgen, må man opp i hele 15 gule kort for å pådra seg nye suspensjoner. Det synes altså på forhånd som om det er et lurt trekk å la Momo hvile mot Bolton.

Dioufs første gjensyn med Anfield
El Hadji-Diouf er en av få tidligere Liverpool-spillere som ikke kan vente noen god mottagelse av supporterne på Anfield, men Bolton-manager Sam Allardyce tror at senegaleseren er profesjonell nok til å takle utpiping fra The Kop når han i morgen returnerer til Anfield for første gang etter at han ble solgt av Rafael Benitez.

- Han blir dårlig mottatt alle steder han spiller. Det bekymrer ikke oss, og det ser ikke ut til å bekymre han, sier Big Sam om den kontroversielle angrepsspilleren.

- Det skulle være ubehøvelig å snakke med han om disse tingene mer nå. Han må bare akseptere det som skjer, og bruke det på en positiv måte, ved å reagere riktig og spille opp mot sitt beste, legger han til.

Diouf kunne ikke spille mot Liverpool når han var utlånt til Bolton i fjor, men nå som han har gjort overgangen til Reebok Stadium permanent står Wanderers fritt til å benytte senegaleseren i kampene mot de røde. Kommentarer Diouf har kommet med etter at han forlot Anfield, om at han har fått mye bedre behandling i Bolton enn i Liverpool, har ikke gjort han særlig populær blant Liverpool-fansen. Hans disiplinære problemer er også viden kjent, men Allardyce håper at Diouf nå har lært av sine tidligere feil.

- Han har ikke spilt så mye for oss i det siste på grunn av en brokkoperasjon, men det er i alle fall en stund siden sist det var noe problemer med han. Det er jeg glad for, uttaler Bolton-manageren.