Morgan er aktuell igjen

Steve Morgan kan komme til å gjøre et femte forsøk på å kjøpe seg inn i Liverpool-styret. Rettssak kolliderer med EM-kvalik. Seier for unge irer. Shanks hylles på radio.

Flere britiske aviser skriver i dag at Steve Morgan igjen kan være i ferd med å kjøpe seg inn i Liverpool-styret. Liverpool strever som kjent med å finne £180M til å finansiere det nye stadionanlegget i Stanley Park, og det er hovedgrunnen til at Liverpool-styret igjen vurderer Morgan som en aktuell investor.

Morgan er som kjent den tredje største aksjeeieren i klubben. Den styrtrike entreprenøren har nå flyttet hjem fra skatteparadiset Jersey til Cheshire. Dette blir hans femte forsøk på å kjøpe seg inn i Liverpool-styret.

- Flere store askjeeiere ønsker å se Morgan og Moores samarbeide i styret, men Morgan har ikke kommet med noe nytt bud ennå. Han foretrekker også å kjøpe seg inn alene, og ikke som en del av et konsortium, siteres en kilde nær klubben i dagens britiske medier.

Nøkkelen til en avtale med Morgan skal ligge i hvorvidt Moores slipper 15 000 usolgte aksjer ut på markedet, slik at Morgan kan handle. Disse aksjene skal være verdsatt til om lag £3 300 stykket for øyeblikket, og vil i så fall bringe £50M av Morgans penger inn i klubben.

Det blir også rapportert at styret for øyeblikket vurderer et par andre alternativer. Det skal dreie seg om et tilbud fra en investorgruppe i Dubai og et annet konsortium fra sydlige breddegrader. Liverpool Daily Post skriver at et kjent navn fra Formel 1-sirkuset skal være involvert med en av disse to gruppene.

Rettsak skaper landslagstrøbbel for Bellamy
Craig Bellamy må møte i retten i Cardiff, anklaget for overfall, midt i Wales sine forberedelser til EM-kvalifiseringskampene mot Slovakia 7.oktober og Kypros 11.oktober. Spissen er likevel tatt med i troppen som John Toshack har tatt ut til de to kampene. Nå skal den walisiske landslagssjefen til og med vurdere å organisere treningene slik at det passer inn med timeplanen i rettssaken.

- Vi har en situasjon med Bellamy. Det vil ikke være noe problem i uken før Slovakia-kampen, men i forkant av Kypros-kampen vet vi at han vil måtte møte i retten. Det vil nok være i tankene hans. Jeg forventer likevel at han spiller begge kampene, uttaler Toshack til britisk presse.

Seier for unge irer
Liverpool-trioen Laurence Gaughan, Shane O’Connor og Michael Collins var alle involvert da Irland U17 i går ettermiddag vant 2-0 over vertslandet Aserbajdsjan i EM-kvalifiseringen i Baku. Midtstopper Gaughan var den eneste av trioen som startet kampen. Han fikk spille i nøyaktig en time. Venstrevingen O’Connor ble satt inn på det tidspunkt Gaughan forlot banen, mens spissen Collins entret banen ti minutter senere, etter 70 minutter.

I den andre kampen i gruppen spilte Danmark og Latvia uavgjort 2-2. Liverpool-keeperen Martin Hansen var ubenyttet reserve.

Disse resultatene betyr at Irland leder gruppen før de to siste kampene spilles senere i uken.

Radiohyllest til Shanks
I kveld sender BBC Radio Merseyside et spesielt program tilegnet manager-legenden Bill Shankly. Programmet blir presentert av Mike Hughes, og varer i hele tre timer, fra 20.00 til 23.00 skandinavisk tid. Den velkjente forfatteren John Keith vil være blant studiogjestene, og lytterne blir i løpet av sendingen invitert til å ringe inn og dele sine minner om Shanks med lytterne.

Liverpool ikke på TV i Carling Cup
Det er lite som tyder på at Liverpools hjemmekamp mot Reading i 3. runde av Carling Cup blir å se på TV. Sky har nemlig valgt ut Chesterfield – West Ham som sin tirsdagskamp, og oppgjøret Crewe – Manchester United som onsdagskampen.