Morientes lover minneverdig finale

Offensiv Nando lover mål. Benitez om den samlede sulten på nytt trofé. Troppene inntar Cardiff! Taket på Millennium Stadium i natt, ventes av i formiddag.

Fernando Morientes har igjen hatt en sesong under pari, i forhold til hva mange hadde forventet. Han vil gjerne overbevise i siste kamp før ferien. At han ikke var med i Istanbul (cup-tied) forrige sesong, gjør at Nando er ekstra ivrig. Med Garcia ute og Fowler cup-tied tipper mange at nettopp Morientes stiller fra start sammen med Crouch i dagens oppgjør. Skal vi tro Nando selv, har vi litt i vente.

- Jeg har lovet supporterne mål, og jeg forventer at de kommer nå mot West Ham. Det er min første store finale med de Røde, og jeg er veldig fokusert på matchen. Personlig har jeg ennå ikke gitt en minneverdig opptreden i England, så nå vil jeg ha en fantastisk finale som supporterne kan huske.

Morientes vedgår at Liverpool går inn i kampen som favoritter, spesielt med tanke på at de slo West Ham ved begge anledninger i ligaen denne sesongen. Han vet likevel at West Ham er kapable til å stille i stand trøbbel for de helrøde.

- Vi er favoritter, men fra tiden min i Real Madrid vet jeg hvor vanskelig finaler kan være. Ting kan snu seg på et øyeblikk og ødelegge alt arbeidet du har gjort i 90 minutter. West Ham er et lag med struktur og hurtige spillere, jeg tror det vil gjøre dette til en vanskelig kamp. På grunn av det trenger vi å beholde ballen i laget og komme i føringen.

- Fraværet av Garcia vil gjøre en forskjell, men vi kan vinne uten ham. I 2005 hadde vi mange skader og ble likevel mestere av Europa, nøkkelen er hvilke spillere som kan komme inn. Liverpool er en klubb som burde vinne et trofé hvert år, fordi vi er et veldig godt lag nå.

- Også utlendingene er sultne på cuptriumf
Benitez insisterer på at vinnermedaljen i FA-Cupen er like viktig for de utenlandske spillerne som de engelske.

- De engelske spillerne er klare og desperate etter å spille i finalen, og det er det samme med de utenlandske. Det er ikke noe problem dersom du er spansk, som meg, eller engelsk – vi ønsker å vinne for klubben.

Rafa mener en FA Cup-triumf vil toppe en ellers sterk sesong, hvor man har hentet 82 poeng mot 57 i fjor.

- Jeg syns vi har forbedret oss mye denne sesongen. Dersom vi vinner cupen vil det være prikken over i’en. Når man snakker om vår utvikling ville jeg være veldig glad dersom vi kunne vinne trofeet, fordi når man da tenker på fremtiden har man mer selvtillit.

- Hver eneste sesong tenker vi på hvordan vi kan vinne trofeer. Det er vår idé, og denne cupen er av de viktigste i verden. Champions League er enorm, med tilskuere fra hele verden. Men FA-Cupen er også god. Den er mer nasjonal, men med en gang du når finalen blir det det samme.

Rapport fra fronten
Det ble klokken 08.00 i dag meldt fra regjerende årets supporter, Tage Herstad, at en tropp på 60 er på vei fra Anfield Road til Cardiff med buss.

"60 Irregular re-enforcement on the way to Cardiff.
Some norwegian troops mixed with scouse troops.
Moral very high.
Big Ears and Big Flag on board. Take it away."

Mange røde er allerede innlosjert i Sør-Wales, og man vil snart finne en by kledt i rødt for det man håper blir en ny høydare i historien til LFC.

Opplett i Cardiff
Taket har i natt vært i aksjon på Millennium Stadium, grunnet lett regnvær. Det ventes imidlertid at det åpnes igjen i formiddag. Dermed skulle forholdene ligge til rette for god fotball.