Mot overraskende comeback for Momo

Rafael Benitez har avslørt at Mohamed Sissoko kan gjøre et meget overraskende comeback etter sin øyeskade allerede mot Birmingham. Britisk presse antyder at Momo får en plass på benken.

Mohamed Sissoko kan gjøre comeback mot Birmingham i kveld. Liverpool har fått laget beskyttelsesbriller til afrikaneren, som har gjort bemerkelsesverdige fremskritt etter den alvorlige øyeskaden han pådro seg mot Benfica. 21-åringen har visstnok trent med disse brillene i to uker nå, og har blitt inkludert i troppen til kveldens kamp.

Afrikaneren har ikke spilt kamp siden han ble sparket i øyet av Benficas Beto i Lisboa 21.februar, og pådro seg en alvorlig skade på netthinnen. Det var ventet at den unge midtbanespilleren ikke kunne spille mer denne sesongen. Man fryktet til og med en stund at han ville bli helt blind på det ene øyet. 21-åringen har imidlertid gjort enorme fremskritt, og bare fire uker etter den svært alvorlige skaden er han altså igjen aktuell for spill.

- Jeg tror jeg vil ta han med i troppen til kveldens kamp. Jeg vet ikke om han er i stand til å spille, men vi har prøvd ulike typer briller for å beskytte det skadde øyet hans. Vi får se hvordan det går, uttaler en hemmelighetsfull Liverpool-manager før kampen.

- Vi får se hvor trøtte de andre spillerne er. Vi har ikke kunnet trene hardt i forkant av denne kampen, da det bare ville ha gjort ting verre. John Arne Riise har imidlertid trent i noen dager nå, og er nær en retur. Alle spillerne som var involvert mot Newcastle har fått hvile etter den kampen, avslører Benitez.

Robbie Fowler spiller som kjent ikke i kveld ettersom han har spilt i cupen for Manchester City, men det er ventet at Steve Finnan og Fernando Morientes, som begge ble hvilt mot Newcastle, blir å finne i startelleveren mot Birmingham. Det samme gjelder Xabi Alonso og Luis Garcia, som begge ble brukt som innbyttere på St. James' Park. Peter Crouch blir sannsynligvis makker til Morientes på topp, mens Djibril Cissé da må nøye seg med en plass på benken igjen.

Liverpool-troppen har prøvd å kutte reisetiden minst mulig i forbindelse med bortekampene mot Newcastle og Birmingham. De fløy tilbake fra Newcastle og landet i Liverpool klokken 19.30 søndag kveld. Gårsdagen gikk med til å se video av Birminghams 2-0 tap for Tottenham, før man fikk gjort unna en treningsøkt på kveldstid før man satte seg på bussen til Midlands.

- Jeg har blitt nødt til å forberede spillerne for begge kampene samtidig. Det har vært et problem for oss, men jeg ønsker ikke å bruke det som noen unnskyldning før kampen. Birmingham har imidlertid fått mer tid til å forberede seg. Vi reiser til St. Andrews for å vinne, og jeg tror vi kan klare det, men situasjonen er ikke den beste, sier Benitez med et hjertesukk.