Mot VM-debut for Kromkamp

Nederland er ventet å hvile spillere med gule kort til kveldens gruppefinale mot Argentina, noe som åpner veien for Jan Kromkamp til å få sin første kamp i Tyskland.

Etter å ha vært sterkt delaktig i kvalifiseringen, og også fått spilletid under oppkjøringskampene til sluttspillet i Tyskland, har Jan Kromkamp måttet finne seg i en plass på benken i Nederlands to første kamper mot Serbia og Elfenbenskysten.

I et system som ligner mest på et 3-4-3 med en høyrekant som minner om en vingback-rolle, har John Heitinga fått tillit med vekslende hell.  Da Heitinga ble byttet ut ved pause mot Elfenbenskysten var det imidlertid Khalid Boulahrouz som kom inn.

Marco van Basten har imidlertid foran kveldens gruppefinale mot Argentina bedyret at han ikke vil ta noen sjanser med de spillerne som har gule kort, og dermed risikerer å måtte stå over en 1/8 finale.  Alle gule kort strykes før cupspillet, så sant man ikke står overfor en suspensjon.  Blant de som har gule kort er både Heitinga og Boulahrouz, samt midtstopperen Joris Mathijsen og Giovanni van Bronckhorst på venstresiden.  Det ligger derfor an til at Jan Kromkamp får sin første opptreden i dette VM.

Til tross for at van Basten vil spare spillere med kort, og det dreier seg om sentrale folk som Arjen Robben og Mark van Bommel i tillegg til de som er nevnt, så bedyrer han at man vil gjøre det man kan for å slå Argentina.

- Vi vil være stolte over å kunne vinne gruppen foran Argentina.  De er en av de største favorittene til tittelen.  Selv om jeg visste hvem vi kom til å møte fra gruppe D, vil det ikke forandre taktikken i timene før kampen.  Det vil ikke være noe fornuft i det.  Vi spiller for å vinne.

Argentina’s trener José Pekerman har for øvrig antydet at han også vil la spillere med gule kort sitte på benken.  Det dreier seg om kvartetten Javier Saviola, Gabriel Heinze, Luis Gonzalez og Hernan Crespo.

Gruppe D vil spille sine kamper kl 16.00, hvor Portugal, Mexico og Angola kjemper om å bli nr.1 og nr.2, og disse vil da enten møte Argentina eller Nederland i 1/8 finalen.