Motiverte tittelforsvarere

Trener John Owens og hans juniorlag håper å gjenta bedriften fra i fjor, og gå til topps også i årets FA Youth Cup. De røde spiller sin første kamp i turneringen i kveld.

Liverpool er tittelforsvarere i årets FA Youth Cup. De røde vant som kjent 3-2 over to kamper mot Manchester City i fjorårets finaler. Dette var klubbens første triumf i juniorcupen siden 1996.

I kveld starter årets turnering for de røde, med en bortekamp mot West Bromwich i 3.runde. Det kan imidlertid bli uten fjorårets kaptein, Stephen Darby (bildet), da det er høyst usikkert om han er opplagt til å spille etter en lang flyreise hjem fra Tyrkia. Han var som kjent på benken for førstelaget mot Galatasaray i går kveld.

Uansett vil flere av Liverpools spillere på The Hawthorns i kveld debutere i turneringen. Halve troppen fra i fjor har blitt for gamle til å delta i årets cup. Fra fjorårets lag er for eksempel spillere som Paul Anderson, Adam Hammill, Godwin Antwi, Jack Hobbs og Miki Roque borte på grunn av at de ikke holder junioralder lenger.

Når det er sagt, kan man også konstatere at laget vil bestå av flere spillere med rutine fra fjorårets turnering. Spillere som toppscorer Craig Lindfield, målvakt David Roberts, Robbie Threlfall, Ryan Flynn, Jay Spearing, Jimmy Ryan, Michael Burns og Charlie Barnett (om han rister av seg en kneskade) var alle involvert i fjor.

- Erfaringen til disse spillerne som var med å vinne juniorcupen i fjor kan vise seg å bli meget viktig for oss. Vi må imidlertid passe oss for å bli overivrige, ettersom dette er en cupkamp. Vi skal spille på The Hawthorns, som er en stor stadion, noe som kan virke litt skremmende på de som ikke har prøvd å spille på en stadion av denne størrelsen før, uttaler trener John Owens før kampen.

- Vi må prøve å fokusere på oppgavene, men jeg vet av erfaring at spillere kan bli ekstra nervøse når det er snakk om cupkamper. Vi må prøve å skyve disse tankene unna, og for spillerne med erfaring fra juniorcupen i fjor er det viktig å bygge videre på fjorårets triumf, sier han til Liverpool Daily Post.

- Vi har gode minner fra i fjor, da vi vant denne cupen. Vi ønsker å bite godt fra oss også i år. Det er alltid hyggelig å gjøre det godt i juniorcupen, og det gjør også godt for spillernes utvikling å få en smak av spill på større arenaer. De kan suge til seg atmosfæren fra slike ”storkamper”, og det er som regel en god erfaring.

Treneren vet imidlertid at West Bromwich vil være ekstra motiverte, nettopp på grunn av det faktum at de møter tittelforsvarerne i kveld. De to lagene spilte for øvrig 1-1 i en U18-kamp for en knapp måned siden. Også i den kampen hadde WBA hjemmebanefordel. Ved den anledningen kastet de røde bort seieren like før slutt. Begge lagene har for øvrig sanket 14 poeng på 14 kamper i ligaen, og ligger henholdsvis som nummer 7 (Liverpool) og 8 (WBA) på tabellen.

- West Bromwich vil ha Michael Nardiello i angrepsrekka. Han spilte som kjent for oss i fjorårets turnering, så han vil nok være toppmotivert. Vi ser frem til kampen, og forhåpentligvis blir dette en god turnering for oss også denne sesongen.

- Som tittelforsvarere er vi ”fritt vilt”, og alle klubber ønsker å slå oss. Ser man på ligatabellen starter vi ikke kampen som favoritter, men jeg føler at dersom vi er i stand til å stille med vårt sterkeste mannskap så vil vi kunne slå hvem som helst.

Keeper Roberts vil igjen vokte målet for juniorene, etter å ha måttet stå over helgens ligakamp på grunn av en suspensjon.

Liverpools tropp til kampen mot West Bromwich i kveld: Roberts, Darby, Gaughan, Threlfall, Burns, Flynn, Spearing, Ryan, Barnett, Behan, Wignall, Lindfield, Putterill, Woodward, Mimms, Hansen, Routledge, Collins.

Avspark på The Hawthorns er klokken 20.00 skandinavisk tid.