Nå vil Sami fokusere på ligaen

Etter å ha vært med på å sikre at Liverpool er tilbake i det gode selskap i Champions League, ønsker Sami Hyypiä nå å fokusere på ligaspillet. Dudek tatt ut til EM-kvalifiseringskamper.

Gårsdagens kaptein, Sami Hyypiä, mener at Liverpool nå er tilbake hvor de hører hjemme – i Champions League. Den store finnen var henrykt over at man nok en gang klarte å kvalifisere seg til det lukrative gruppespillet. I morgen får de røde vite hvilke tre lag de skal møte i denne første fasen av turneringen, når trekningen blir foretatt i Monaco klokken 18.00. Liverpool vil der være ett av de åtte toppseedede lagene.

- Vi er veldig godt fornøyd med at vi gikk videre. Liverpool er en klubb som hører hjemme i Champions League, og det er flott å være med der igjen. Vi kjenner alle til de finansielle fordelene med å være med i turneringen, men for oss spillere er det viktigst å konkurrere på øverste nivå. Champions League er den største turneringen som finnes innen klubbfotballen, slår Hyypiä fast i et intervju med liverpoolfc.tv.

- Det var ingen lett kamp i Kiev, men vi forventet heller ikke det. Haifa er et godt lag som gjorde det vanskelig for oss mot slutten. Men jeg syntes vi fortjente å gå videre. Vi var skuffet over at vi lot dem komme tilbake i kampen og score etter at vi tok ledelsen. Men jeg følte vi forsvarte oss bra etter det, og det så aldri ut som vi skulle tape kampen. Pepe Reina måtte gjøre en god redning mot slutten, men vi hadde nok sjanser til å avgjøre denne kampen på et tidligere stadium, mener han.

Nå skrur Liverpool-spillerne fokus tilbake til Premier League, og hjemmemøtet med West Ham lørdag.

- Vi slapp inn tre mål mot West Ham i cupfinalen, og jeg misbrukte selv et forsøk fra ellevemeteren i straffespark-konkurransen, så jeg har litt å rette på mot dem. Vi vet at West Ham er et godt lag som har blitt styrket ytterligere etter at vi møtte dem i Cardiff. Vi forventer en ny tøff kamp. Etter forrige helgs poengdeling mot Sheffield United er det viktig å få en seier på lørdag. Men vi vet at det ikke blir lett, avslutter Hyypiä.

Dudek for Polen
Liverpools reservekeeper Jerzy Dudek er tatt ut i den polske landslagstroppen som skal åpne EM-kvalifiseringen med hjemmekamper mot Finland 2.september og Serbia 6.september. De to andre keeperne i troppen er Celtics Artur Boruc og Wojciech Kowalewski fra Spartak Moskva.