Nærmere nye Anfield

Lokale myndigheter skal stille £10M til rådighet for utbygging ved Stanley Park, og som er positive nyheter for et mulig nytt stadion for Liverpool FC. Barragan på landslagstrening.

Støtte til utbygging
Liverpool Echo skriver i dag at det har vært et ”vesentlig gjennombrudd” for Liverpools planer om å bygge et nytt stadion i Stanley Park.

Lokale myndigheter skal ha blitt enig om å stille til rådighet om lag £10M for regenerering av området hvor klubben har planlagt å bytte et stadion til en kostnad av om lag £150M.

”Northwest Development Agency” avviser at en offisiell avgjørelse er blitt tatt, men ifølge Echo sier en kilde nær NWDA at det er blitt enighet om et beløp rett i underkant av £10M.

Fortsatt synes det å være noen gråsoner for hvor stor betydning dette egentlig vil ha for LFC og en mulig ny stadion med 60.000 sitteplasser.  Liverpool skal ha søkt om £23M i utgangspunktet, men dette ble avvist fordi £9M av dette ville bli benyttet til fasiliteter i forbindelse med stadion og ikke området rundt ”Nye Anfield”.

NWDA har ikke lagt skjul på at de helst ser at Liverpool og Everton deler en stadion, noe man aldri har vært interessert i på Anfield.  Nå har det også blitt nytt snakk om at Everton vurderer å bygge sin nye og egne arena.  Stadiondeling synes altså å være en død idé, og NWDA skal dermed ha besluttet et tilskudd til en stadion bare for de helrøde.

Liverpool FC må legge fram en finansieringsplan for et nytt stadion innen 1.mars, dersom man skal kvalifisere for midler stilt til rådighet for 2008 og det at byen Liverpool da er Europas kulturhovedstad.

Trolig vil det bli stilt mer lys over dette fram mot, og under, klubbens årsmøte som holdes torsdag 23.februar.


Antonio Barragan for Spania U19
Liverpools unge høyreback og reservelagspiller Antonio Barragan er tatt ut til en landslagsamling for Spania U19.  Samlingen vil bli holdt fra mandag til onsdag i neste uke.